03 / 05 / 2024

Ata Stroy, Kazakistan'daki Mega-2 AVM'yi inşa etti!

Ata Stroy, Kazakistan'daki Mega-2 AVM'yi inşa etti!

120 milyon dolarlık projenin arkasında ise Türk şirketi Ata Stroy var. Aralarında Türk markalarının da bulunduğu 130'dan fazla mağazayı barındıran Mega-2 adındaki AVM, farklı mimarisiyle de dikkat çekiyor...



KAZAKİSTAN'IN önemli kentlerinden Almatı'da bölgenin en büyük alışveriş merkezi (AVM) hizmete girdi. 


120 milyon dolarlık projenin arkasında ise Türk şirketi Ata Stroy var. Aralarında Türk markalarının da bulunduğu 130'dan fazla mağazayı barındıran Mega-2 adındaki AVM, farklı mimarisiyle de dikkat çekiyor. 


Kazakistan'da 1996'dan bu yana enerji, inşaat ve finans sektörlerinde faaliyet gösteren TA Group bünyesindeki Ata Stroy, Mega-2 AVM'yi 17 ayda tamamladı. Projenin sahibi ise Astana Motors Başkanı Nurlan Smagulov. 


AVM'nin açılışına katılan TA Group ve ATA Stroy Yönetim Kurulu Başkanı Taha Altaylı, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev'in açılıştan üç gün önce yatırımı ziyaret ederek incelemelerde bulunduğunu belirtti. Altaylı, ülkede hükümet ortaklı birçok projede yer aldıklarını söyleyerek, 150 milyon dolarlık MEGA Park projesine başladıklarını kaydetti. Altaylı, "2013 ciromuz 1 milyar dolar. 

2014'te bu rakamı 1.5, 2015'te ise 2.2 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz" dedi. 


Sabah Gazetesi 


Geri Dön