28 / 04 / 2024

Ataköy sahile 2.7 milyar doları inci gibi dizdi!

Ataköy sahile 2.7 milyar doları inci gibi dizdi!

Cityscape Fuarı’nda Türk firmaları yeni projelerinin tanıtımını gerçekleştiriyor. Kuzu Grup, Türkiye’de Ekim’de satışa çıkaracağı Ataköy sahilindeki Sea Pearl projesini Körfez yatırımcısına tanıttı.Ataköy sahile 2.7 milyar doları inci gibi dizdi.



Kuzu Grup ve Qatar Diyar, Sinpaş Holding ve Eksim Holding’in ortak olduğu Kat Gayrimenkul tarafından gerçekleştirilecek proje, konut, otel ve ticari ünitelerden oluşan karma bir proje olacak. Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, projenin 2 milyar 700 milyon dolar değeri bulunduğunu belirterek, “Ataköy sahiline 1.200 metre cephesi olan projenin yüksekliği 70 metre olacak. Proje, siluet alanına girmediği için görsel olarak siluete de takılmıyor. Sahil kısmı da kamusal alan olarak kullanılacak. Burada vatandaşların kullanımına yönelik aktiviteler yapılacak” diye konuştu.


Blok satış olmayacak


Projeye yabancıların da ilgisinin olduğunu bildiren Özen Kuzu, “Blok satışa sıcak bakmıyoruz sadece bireysel satışa açığız. Projede aile yaşantısına önem vereceğiz” dedi.


Projenin inşaatına başladıklarını ifade eden Kuzu, şunları söyledi: “Toplam 127 bin 600 metrekare arsa alanı üzerinde yaklaşık 547 bin metrekare inşaat alanına sahip Sea Pearl’de; yeşil alan, gölet alanı ve yollara 81 bin 357 metrekare alan ayrıldı. 8 rezidans bloku ve 1 otelden oluşan projenin metrekare satış fiyatı 7 bin 200 dolarla 10 bin 550 dolar arasında değişiyor. Proje yüzde 18 KDV ile satılacak. Projedeki tüm daireler deniz manzaralı olacak.”


Vatan


Geri Dön