10 / 05 / 2024

Ataköy'de toplanma alanı krizi! Zeytinlik Mahallesi'ndeki inşaata tepki geldi! 

Ataköy'de toplanma alanı krizi! Zeytinlik Mahallesi'ndeki inşaata tepki geldi! 

İstanbul Bakırköy'e bağlı Zeytinlik Mahallesi sakinleri "acil toplanma alanı" olduğunu ileri sürdükleri alana konut inşa edilmesine tepki gösterdi. İşte ayrıntılar...



NTV'de yer alan habere göre; Bir araya gelen grup adına açıklama yapan Prof. Dr. Ayfer Kaynar, alanın özel mülk olduğunu fakat buranın aynı zamanda deprem toplanma alanı olduğunu ileri sürdü. 

Daha önce aynı alanda 70 metrelik bir otel yapımının mahkeme kararıyla engellendiğine, hala alanla ilgili süren davaların olduğuna vurgu yapan Ayfer Kaynar, açıklamada, "Bugün yürüyen ve üzerinde hüküm kurulmuş bir mahkeme kararına rağmen tekrar canlandırılarak, Ataköy'e tahsis edilmiş olan uluslararası literatürde bir mahallenin kalbine deprem de kaldıraç olarak kullanarak bir beton hançer saplanıyor" ifadelerine yer verdi. 

Ataköy de toplanma alanı krizi! Zeytinlik Mahallesi ndeki inşaata tepki geldi! 

Mahallenin ortasındaki bir alanın, huzuru bozacak şekilde betonlaşmasına izin vermeyeceklerinin altını çizen Kaynar, "Bunda dahli olanları sonrasında da takip edeceğiz. Mahkeme kararına rağmen tekrar bir işlem başlatıldı. Bunda kimlerin sorumluluğu var bunu anlamak lazım" diterek, buranın bir konut parseli olmadığının, Burada 'yeniden bir inşaat yapılamaz' diye Danıştay İdari Dava Dairelerinin hükmü olduğunun altını çizdi. 

Açıklamada "Doğrudur, burada bir satış yapılmıştır ama bu satışta hukuka aykırıdır. Bu özel bir projedir, bunun içindeki yeşil alanı satmakta yanlış bir satıştır" ifadelerine yer veren Prof. Dr. Ayfer Kaynar, "Bakırköy Belediyesi bu ruhsatı nasıl vermiştir? Bakırköy Belediyesi buna neden itiraz etmemiştir?" sorularını yönelterek, bu alanın deprem toplanma alanı olduğunu vurguladı. 

Ataköy de toplanma alanı krizi! Zeytinlik Mahallesi ndeki inşaata tepki geldi! 

İnşaat firmasının avukatı Cem İlkgelen ise alanın 1957 yılından beri alanın konut imarına açık olduğunu, hiçbir zaman yeşil alan olarak gösterilmediğini ve özel mülkün toplanma alanı olamayacağını ileri sürdü. 

Belediyenin yanlışlıkla alanı toplanma alanı olarak gösterdiğine ardından da bu hatayı düzelttiğine dikkat çeken İlkgelen, açıklamasında "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden aldığımız 2023 yılının başında ki yazıda 1957, 1986, 1990 tarihli planlarda konut alanında kaldığı açıkça belirtiliyor. Bakın hatta bununla ilgili daha önceki planlarda açılmış davalar var" ifadelerine yer verdi. 

Burayla ilgili belediyenin bir yanlışlık yaparak, alanı toplanma alanı şeklinde belirlediğini fakat kendilerinin ' özel mülkiyete tabi taşınmazlar toplanma alanı olarak belirlenemez' diyerek itiraz ettiğini aktaran İlkgelen, açıklamasını "Böyle bir hatalı işlem yapmaları üzerine bu hatalarını düzeltiyorlar" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

Migros'ta yüzde 58'e varan indirim! Ayçiçek yağı 139, piliç sarma 59, beyaz peynir 69 TL! 19 Mart 2023 fiyat listesi

Milli Emlak o ilde 24 bin TL'ye arazi satacak! Bu tarihe dikkat!

Çay ihracatından 2 ayda 1.3 milyon dolar gelir! Çay alımı taban fiyatı kaç TL? Yaş çay alım 19 Mart 2023 fiyat listesi


Geri Dön