25 / 05 / 2024

Atama müjdesi! 42 bin 500 kişi yeni iş sahibi olacak

Atama müjdesi! 42 bin 500 kişi yeni iş sahibi olacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, atamalara ilişkin yeni düzenlemeyi açıklayarak, "İlan ettiğimiz 85 bin personelin 42 bin 500'ünün atamasını şimdi yapıyoruz. Diğer yarısını peşinden hemen alacağız" ifadelerini kullandı.



KORUYUCU SAĞLIK HİZMETLERİ
Koruyucu sağlık hizmetleri her zaman önceliğimiz oldu. Koruyucu sağlık hizmetleri ve Aile Hekimliği, sağlık sisteminin merkezinde yer alıyor. Gelecek yıl, koruyucu sağlık hizmetleri, toplum sağlığı hizmetleri alanında çok daha aktif olacağız. 2023 yılı merkezi yönetim bütçesinde koruyucu sağlık hizmetlerimize ayrılan kaynağı, 84 Milyar 39 Milyon liraya çıkardık. Yani reel olarak 8 kat arttırdık. Önemi sorgulanan Koruyucu hekimliğe bütçenin yaklaşık üçte biri ayrılacak.

SMA’DA HANGİ İLAÇLAR DEVREYE GİRECEK?
Bu son derece hassas konudan bahsederken emin olun üzerimde büyük bir ağırlık hissediyorum. Ben çocuk hekimiyim. Tedavi ettiğimiz her evladımızın yüzündeki tebessümün kıymetini çok iyi bilirim. Ağrısından ağlayan bir yavruyu gülümsetecek her müdahale bizim için tüm emeğimize bedeldir. Yaptığımız işin mükafatını o yavrularımızın gülümsemesinden alırız. Bu hassasiyetle ifade ediyorum. SMA hastalığı maalesef tedavisi son derece güç ve meşakkatli bir hastalıktır. Öncelikle güncel teknoloji bu hastalığın taşıyıcısı olan anne baba adaylarını çocuk yapmadan tespit edebilmektedir. Bildiğiniz gibi evlilik öncesi tarama programımıza SMA taramasını dahil ettik. Evlenmek isteyen çiftlere SMA taraması yapılıyor ve risk varsa yeni kurulan bu aile bu konuda uyarılıyor. Alternatif yöntemlerle ise sağlıklı bebek sahibi olmak mümkün olabiliyor. Yeni doğan bebeklerde de SMA taraması programa alındı ve uygulanıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön