07 / 05 / 2024

Atatürk Kültür Merkezi - Keçiören metro hattında revizyon!

Atatürk Kültür Merkezi - Keçiören metro hattında revizyon!

Yapımı süren Keçiören metrosunda revizyona gidildi. Tandoğan-Keçiören hattı Etlik Ovacık'a kadar uzatılacak. Ovacık'ta metro trenleri için depolama sahası yapılacak.Keçiören metrosu Etlik'te inşaa edilecek Şehir Hastanesi'nin önünden geçecek...



Yapımı süren Keçiören metrosunda revizyona gidildi. Tandoğan-Keçiören hattı Etlik Ovacık'a kadar uzatılacak. Ovacık'ta metro trenleri için depolama sahası yapılacak. Büyükşehir Belediye Meclisi'nce onaylanan yeni projeye göre Keçiören metrosu Etlik'te inşaa edilecek Şehir Hastanesi'nin önünden geçecek. 


Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Keçiören metro hattının yapımı sürerken, Meteoroloji istasyonu yanında bulunması öngörülen depolama sahasının inşaatında teknik zorluklar ortaya çıktı. Yeterli saha olmadığı için inşaat durduruldu. Çözüm arayışına giren Büyükşehir Belediyesi, EGO Raylı Sistemler Dairesi'ne yeni bir çalışma hazırlattı. 


Revize edilen proje, önceki gün Büyükşehir Belediye Meclisinin onayına sunuldu. 

Depolama sahasının Etlik Ovacık'taki Forum Outlet AVM yanına yapılması ve metronun son durağının Keçiören Gazino'dan Ovacık'a taşınmasını içeren proje Meclis'te oy çokluğuyla kabul edildi. 


ŞEHİR HASTANESİ'NDEN GEÇECEK 


Yapılan revizyona göre, 4-6 kilometre olması öngörülen AKM-Keçiören Metro hattının uzunluğu 8 kilometreye çıkacak. Hattın uzamasıyla birlikte metronun güzergahına yeni bölgeler de eklenecek. Bunlardan biri de yapımına henüz başlanamayan Etlik Şehir Hastanesi olacak. 

Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunulan Başkanlık Yazısı'nda "Yapılacak güzergah değişikliğiyle ciddi anlamda yolcu potansiyeli olan bir bölgemiz metroya kavuşmuş olacaktır. Böylelikle kaynaklarımız daha verimli kullanılabilecek" denildi. 


GÜVENPARK'IN ALTINDA SON BULACAK 



Çalışmalar kapsamında ayrıca Keçiören-AKM metro hattının devamı olarak AKM'den YHT Garı'na yeni bir hat açılacak. Belediye Meclisi'nden oy çokluğuyla geçen karara göre YHT Garından Kızılay'a da bağlantı yapılacak. Güzergah KızılayGüvenpark yanındaki otobüs ve minibüs durağı altına kadar uzatılacak. Proje tamamlandığında Ovacık'tan Kızılay'a kadar uzanan bir hatta metroyla hizmet verilecek. 


HAT UZUNLUĞU 8 KİLOMETREYE ÇIKACAK 


Yapılan revizyona göre, 4-6 kilometre olması öngörülen AKM-Keçiören Metro hattının uzunluğu 8 kilometreye çıkacak. Hattın uzamasıyla birlikte metronun güzergahına yeni bölgeler de eklenecek. 



İsmail Özyurt/Habertürk Ankara



Geri Dön