25 / 07 / 2024

ATM’den maaş çekenler aman dikkat! Bunu bilmeyenlerin parası yok olacak!

ATM’den maaş çekenler aman dikkat! Bunu bilmeyenlerin parası yok olacak!

ATM’den para çekenlerin dikkatli olması için bankalar belli başlı hususlarda uyarıda bulundu. İşte detaylar!


Sentez Mekanik 10. yıl dönümünü kutladı!


Bankalarından para çekmek isteyenler ATM’ler vasıtasıyla bu işlemlerini yerine getiriyorlar. Milyonlarca insan, günlük olarak para ihtiyacını bu şekilde sağlıyor. Ancak, bu durumu kullanan dolandırıcılar da mevcut. Bu tuzaklar içinde kart şifresi tuşlama ve kart sıkışması gibi hallerde yer alıyor. Bankalar, müşterilerin bu tuzaklara düşmemesi için gün içerisinde ATM'den para çekenlerin dikkat etmesi gereken detaylar tek tek uyarıyor. Müşteri güvenliğini ilk sıraya alan bankalar, dolandırıcıların tuzaklarından kaçınmak için müşterilerine devamlı olarak bilgilendiriyor.

ATM'lerden para çekerken dikkat edilmesi gerekenler hususlar şu şekildedir;

  • Kart şifrenizi girerken, ATM cihazlarını kullanıyorsunuz etrafta güvenlik kameraları olabileceğini unutmamalısınız. Şifrenizi tuşlarken, tuşların üzerini kapatıp girerseniz, başkalarının şifrenizi görmesini engeller.
  • Kartınız ATM cihazına sıkışır ise panik yapmadan ATM cihazının üzerinde yer alan telefon numarasını arayıp, yardım isteyiniz. Banka yetkilileri size yardımcı olacaktır.
  • Doğum tarihi ya da telefon numarası gibi kolay tahmin edilebilir bilgileri şifre olarak kullanmayınız. Güçlü ve karmaşık rakamlar içeren şifreler seçebilirsiniz.
  • Şifrenizi kimse ile paylaşmayın. Banka görevlileri olsa dahi paylaşmayın, hiç kimseyle şifrenizi paylaşmak zorunda değilsiniz. Bankalar, sizin ile iletişim kurmak için resmi kanalları kullanır ve sizden şifre gibi hassas bilgileri asla istemez, böyle bir talepleri olmaz.
  • ATM'lerden paranızı çekerken, ATM cihazının güvenlik önlemlerine özen gösterin. Kamera, kart okuyucu veya diğer cihazlarda herhangi bir şüpheli durum olduğunu düşürseniz de hemen banka yetkililerine bildirmeniz gerekir.
  • ATM cihazlarından para çekerken, çevrenizdeki insanlara dikkat edin. Şüpheli davranışlarda bulunan bireylere karşı dikkatli olun ve gerektiğinde güvenlik güçlerine haber vermeniz gerekir. ATM işleminizi tamamladıktan sonra, kartınızı ve çektiğiniz parayı güvenli bir şekilde saklayın. Kartınızı ve parayı elinizden geldiği müddetçe gizli tutmaya çalışın.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön