06 / 05 / 2024

ATM'den para çekenler dikkat! Bu yenilik en zor anınızda işinize yarayacak

ATM'den para çekenler dikkat! Bu yenilik en zor anınızda işinize yarayacak

Bankalar kredi kartlarıyla sağlanan peşin avans çekim işlemlerini durdururken, kimi bankalar ise ATM'den para çekmeyle alakalı yeni karar aldı. Günlük limit çekim ücreti yükseltildi. Yapı Kredi, müşterilerine SMS göndererek bu kararı ilan etti.



Merkez Bankası, 16 Mayıs’ta yayımladığı yeni regülasyonla gereksinim kredilerinde menkul kıymet mecbrutiyeti getirmişti.

Bu bağlamda Merkez Bankası, kredi kartı tespit edilmiş bir limitin üstünde olanlar için kredi kartı aracılığı ile yapılan peşin çekim ve kuyum harcamalarının kredi türüne yüzde 30 seviyesinde menkul kıymet tesisine tabi olmasını kararlaştırmıştı.

Bankacılık kaynakları, “Tüketiciler bu peşin avansla gereksinimini karşılıyordu. Kredi kartından peşin avans çekiyordu. 1,36 faiz seviyesiyle. Menkul kıymet mecburiyetiyle beraber çoğu banka, pazartesi gününden itibaren kredi kartından peşin avansı kapattı” dedi.

Sektör temsilcileri, bir ay evvelinden herkesin faiz seviyesi düşük olduğu için yüzde 1,36’dan kredi kartından peşin avans kullandığını söyleyerek, söz konusu hadisenin bankaların zararına bir durum olduğuna işaret etti. Bankacılık sektörüne göre, talep enflasyonu kısılmaya çalışılıyor.

ATM den para çekenler dikkat! Bu yenilik en zor anınızda işinize yarayacak

Bugün bu haber olurken ATM'den para çekmeyle alakalı de bir farklılık yapıldı.

ATM para çekme limiti, bankaların bireysel müşterileri için tespit ettiği bir limittir. Banka hesabınızda ne kadar birikiminiz olursa olsun, çekmek istediğiniz bu para bankanın tespit ettiği günlük limitin üstünde ise para çekme işlemini banka ATM’sinden yapamazsınız.


Geri Dön