19 / 05 / 2024

ATM'den para çekenler dikkat! Bu yenilik en zor anınızda işinize yarayacak

ATM'den para çekenler dikkat! Bu yenilik en zor anınızda işinize yarayacak

Bankalar kredi kartlarıyla sağlanan peşin avans çekim işlemlerini durdururken, kimi bankalar ise ATM'den para çekmeyle alakalı yeni karar aldı. Günlük limit çekim ücreti yükseltildi. Yapı Kredi, müşterilerine SMS göndererek bu kararı ilan etti.



Bankaların bu limiti koyma sebeplerinden en önemlisi ise olası hırsızlıkların ve dolandırmaların önüne geçmektir. Her bankanın günlük limiti farklıdır. Bir çok banka bunu 5 bin TL olarak tespit etmiş durumda. Ancak Yapı Kredi bu limiti yükseltti.

Yapı Kredi'den müşterilerine gönderilen bilgi içerikli SMS'inde günlük para çekme limitinin çıkarıldığı açıklandı.

Mesajda Değerli Müsterimiz, ATM'lerimizden günlük 7.500 TL'ye kadar parasız şekilde para çekebilirsiniz. Bu limite ilave, günlük ücretli para çekme limitiniz de 10.000 TL'ye çıkarılmıştır.

ATM den para çekenler dikkat! Bu yenilik en zor anınızda işinize yarayacak

"ATM" kısaltması "Automatic Teller Machine" yani "Otomatik Banka Hesap Makinesi" anlamına gelir. ATM, kullanıcıların banka hesaplarına erişebileceği ve çeşitli işlemleri gerçekleştirebileceği bir elektronik cihazdır. ATM'ler genellikle nakit para çekme, para yatırma, bakiye sorgulama, fatura ödeme gibi işlemler için kullanılır. Aynı zamanda ATM'ler, banka kartlarının ve kredi kartlarının kullanılmasıyla çalışır.

 


Geri Dön