Ekonomi

ATM'lere yeni işlem menüsü geliyor! Aman dikkat ATM kartınıza el koyabilir...

EFT, havale ve FAST gibi elektronik para transfer yöntemlerine ek olarak, ATM'lerdeki işlem menüsünde köklü değişiklikler yapıldığı kaydedildi. Yeni güvenlik önlemi sayesinde "Hesap bilgilerini güncelle", "Şifre değiştir" gibi şüpheli işlemler sırasında tüm bankalar kartları hemen yutabilir.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kullanıcı deneyimini iyileştirmek ve dolandırıcılık faaliyetlerini engellemek amacıyla Atm'lerde ve mobil uygulamalarda önemli güncellemeler yaptığı duyuruldu. Bu yeniliklerin başında, ATM'lerde kart yutma özelliği ve yeni işlem menüsü yer alıyor.


EFT, havale ve FAST gibi geleneksel para transfer yöntemlerine ek olarak, kullanıcıların hizmetine sunulan yeni işlem menüsü, "Hesap Bilgilerini Güncelle" ve "Şifre Değiştir" gibi işlemleri daha güvenli hale getirdi. Bu işlemler artık internet bankacılığı veya mobil bankacılık üzerinden daha güvenli bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. haberler.com'da yer alan içeriğe göre; Son güncellemeler ile beraber, ATM'lerde dolandırıcılık faaliyetlerini engellemek amacı ile kart yutma özelliği aktif hale getirildiği belirtildi.

BU İŞLEMİ YAPANLARIN KARTLARI GİDECEK

Son günlerde ATM'lerde yapılan güncellemelerle birlikte, dolandırıcılık yapan kişilerin kartlarını yutma özelliği eklendi. Bu sayede, ATM'lerde gerçekleştirilen şüpheli işlemler önlenerek bankacılık sisteminin güvenliği sağlanıyor.

HANGİ DURUMLARDA ATM KARTINIZI YUTABİLİR

Şifrenin üç kez yanlış girilmesi: Kartınızın şifresini üç kez yanlış girmeniz durumunda, güvenlik önlemi olarak kartınız yutulabilir. Bu sayede, çalınmış veya kaybolmuş kartların kullanılmasının önüne geçilir.

Buna göre, kartın borç nedeni ile iptal edilmesi: Borcunuz nedeniyle bankanız tarafından kartınızın iptal edilmesi durumunda, ATM kartınız yutulabilir.

Ayrıca, kartın son kullanma tarihinin geçmesi durumunda ise, son kullanma tarihi geçmiş bir kart ile işlem yapmaya çalışmanız durumunda, ATM kartınızı yutabilir. ATM'de teknik bir arıza meydana gelmesi halinde de nadir de olsa, ATM'de teknik bir arıza meydana gelmesi durumunda kartınız yutulabilmektedir. Kart için kayıp veya çalıntı ihbarında bulunulmasında ise kartınızın kaybolduğunu veya çalındığını bankanıza bildirmeniz durumunda, kartınız yutulabildiği ifade edildi. 

ATM'lerde yeni dönem başlıyor! 

ATM'lerde yeni dönem başlıyor! Bayramdan sonra ATM'lerde limit değişimi...

7 banka ortak karar aldı! ATM'lerde yeni dönem başladı...

ATM'den para çekecekler dikkat! Para çekme limiti yükseltildi!