03 / 05 / 2024

Audemars Piquet'nin Royal Oak model saati 15 trilyona satıldı

Audemars Piquet'nin Royal Oak model saati 15 trilyona satıldı

İsviçre'nin lüks saat markası Audemars Piquet'nin Royal Oak model saati çıkarıldığı müzayadede 1.1 milyon dolara satıldı. Doların 14 lira 97 kuruş fiyatıyla rakam çarpıldığında 15 trilyon gibi bir sonuç ortaya çıkıyor ki bu da bir rekor demek.



TASARIMI KÖŞELİ DİYE ELEŞTİRİLİYORDU

Markanın ürettiği ikinci Royal Oak olan ve 1972 Basel saat fuarında sergilenen dört modelden birisi olarak öne çıkan saat, moda ve tasarım dünyasında gündem oldu.

Özellikle pandemi döneminde Audemars Piguet, Patek Philippe ve Rolex gibi markaların değer kazanmasıyla müzayedede ulaşılan rakam bir rekor kırdı.

1972 yılında piyasaya çıktığı dönemde köşeli tasarımları sebebiyle eleştirilen saat son dönemde lüks saat segmentinde dikkat çekiyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön