12 / 05 / 2024

Avcılar'da beton kalitesi tartışması: Şantiye şefi öldürüldü!

Avcılar'da beton kalitesi tartışması: Şantiye şefi öldürüldü!

Avcılar’da Üniversite Mahallesi’nde bir inşaatta, beton kalitesini beğenmeyen şantiye şefi, beton firmasının görevlisi tarafından öldürüldü. Olay Çarşamba günü akşam saatlerinde meydana geldi.



Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Mehmet Raşit Koruli, çalıştığı firmaya ait olan betonu mikserle inşaat alanına götürdü. Bunun  ardından betonun kalitesi ile ilgili inşaatta tartışma çıktı. 

Kısa sürede kavgaya dönüşen tartışmada, Mehmet Raşit Koruli, şantiye şefi beton mikserinden aldığı bıçakla Vedat Acar’ı (40) bıçakladı. 

Avcılar da beton kalitesi tartışması: Şantiye şefi öldürüldü!

Ağır yaralı olarak Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastansi’ne kaldırılan inşaat şefi tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti. 

Mehmet Raşit Koruli (42), Avcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Beylikdüzü’ndeki beton şantiyesinde yakalandı.

Emniyetteki işlemlerinden sonra adliyeye sevk edilen Koruli'ye, çıkarıldığı mahkemede tutuklama kararı verildi. Koruli’nin emniyetteki ifadesinde, "Şantiye şefi ile aramızda betonun kalitesi yüzünden tartışma çıktı. Tartışma sırasında bana küfür etti ve kafa attı" dediği belirlendi. Ardından Korili'nin "Ben de mikser aracındaki bıçağı alarak bıçakladım" dediği öğrenildi.

Avcılar da beton kalitesi tartışması: Şantiye şefi öldürüldü!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bina inşaatında kullanılan malzemelerin kalitesi yeniden ön plana çıktı. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yapı denetimli olan ve orta ya da üzeri yapısal hasar gören bina sayısının 216 adet olduğunu duyurdu. 

AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu da yapı denetimi uygulaması ile ilgili açıklamalarda bulundu ve "Depremden etkilenen 11 ilde, 2011 yılından bu yana 151 bin 909 bina yapı denetiminden yararlanmış. Bizdeki verilere göre, bu bölgede yıkılan bina sayısı 132. Yapı denetiminin yüzde 99 oranında başarılı olduğunu bu depremde de görmüş olduk" ifadelerine yer verdi. 

Çimento fiyatları resmen fırladı! Çimento fiyatları ne kadar oldu? Çimento 21 Mart 2023 fiyat listesi

Fahiş kiralar sebebiyle mahkemeler kilitlendi! Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları artıyor!

Kuyumculuğun başkentinden güzel haber! Kahramanmaraş'taki kuyumcukent 6 ay sonra üretime başlıyor

 


Geri Dön