27 / 04 / 2024

Avcılar’da bina girişine beton ve demir kapılı işgale ceza!

Avcılar’da bina girişine beton ve demir kapılı işgale ceza!

Avcılar’da 23 yıl önce bina inşa edilirken belediyeye ait alanın işgal edildiği nedeniyle son 3 yıl için aylığı 350 TL'den, faiziyle birlikte 16 bin 196 TL ecrimisil tazminatı istendi.



Avcılar'ın Gümüşpala Mahallesi Handan Sokak’ta bulunan 4 katlı apartmanın girişine giden koridordaki yola beton döktürüp hırsızlık olaylarına karşı önlem almak için demir kapı yaptıran bina sahibine şok ceza geldi. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Avcılar Belediyesi, bina girişi önüne arsa payından daha büyük alana beton döküldüğünü, bunun yanı sıra demir kapı yaptırıldığını bildirirken hak sahiplerinden haksız işgal olarak bilinen ‘Ecrimisil tazminatı’ istedi. 

Binanın alt katında dükkan sahibi olan Ramazan Kılıç, belediyenin yıllar sonra bina girişinin devlete ait olduğunu söylediğini iddia ederek “25 yıl sonra burasının devlete ait olduğunu belirlemişler. Burasını yol olarak göstermişler” ifadelerini kullandı.

Avcılar Belediyesi kamuya ait arazinin yıllar önce beton dökülüp ve demir kapı yaptırılıp işgal edildiğini 8 Temmuz 2016 tarihinde açıkladı, Ahmet Şahin ve 6 varisini tespit edip, kamuya ait olan 54.43 metrekare yol fazlası alanı işgal ettiği bu nedenle, her ay 350 TL olmak üzere  son 3 yıl için faiziyle toplam 16 bin 196 TL 24 kuruş ödemesine karar verdi.  Şahin ailesi cezaya itiraz etti.

Emlak ve İstimlak Müdürü Sanem Sarıca, “İşgal ile ilgili tüm tespitler yapıldı. Komisyonun belirlediği rakam üzerinden zabıta aracılığı ile tebligat yapıldı. İtiraz ettiler. Vatandaştan aplikasyon krokisi istedik. Bu paranın ödenmemesi halinde icra yoluna başvururuz. Bizim bina girişine iddia edildiği gibi duvar örme yetkimiz yok. Peşin ve itiraz etmeden öderse yüzde 35 indirimli tahsilat yapılır” diye konuştu.


Geri Dön