29 / 04 / 2024

Avcılar'da riskli binada kapılı önlem!

Avcılar'da riskli binada kapılı önlem!

Avcılar'da riskli olduğu açıklanan 7 katlı binanın, tahliye edilmesinden sonra etrafına sökülen kapılar yerleştirildi.



Avcılar'da riskli gruba giren binanın, tahliye edilmesinden sonra etrafına sökülen kapıların yerleştirilmesi ilginç görüntülere yol açtı.

Avcılar da riskli binada kapılı önlem!

CNN Türk'te yer alan habere göre; Gümüşpala Mahallesi'nde, bodrum, zemin ile birlikte 7 katlı, 24 daireli Kübra Apartmanı, 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi'nden etkilendi. 24 Ağustos 1999'da Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü tarafından hazırlanan tespit raporuna göre binanın bodrum katında bulunan 12 kolonda patlamalar olduğu, hasarın 'fazla tehlikeli' durumda bulunduğu, yapının bodrum, zemin ile birlikte 7 kat oluştuğu, son iki katın projeye aykırı yapıldığı, ayrıca bazı kirişlerde eğilme ve kesme çatlaklar gözlemlendiği kaydedildi.

Avcılar da riskli binada kapılı önlem!

Ağır hasarlı olduğu için yıkılması için binanın sakinleri, Yıldız Teknik Üniversitesi'nden uzmanların hazırladığı güçlendirme çalışmasını tamamlarken, apartmanda oturmayı da devam ederek dava açtı. 6 ay önce Avcılar Belediyesi binayı mühürlerken, bina sakinleri mühürü açarak oturmaya başladı.

Avcılar da riskli binada kapılı önlem!

AFAD'ın 2 ay önce 20 yıl önce 'Ağır hasarlı' olduğu nedeniyle yıkılması gereken binanın akıbetini sorması üzerine zabıta ve polis devreye girip bina sakinlerine tebligatlar gönderildi ve burasının en kısa sürede tahliye edilmesi istendi. Bina sakinleri çaresiz evlerini terk etti.

Avcılar da riskli binada kapılı önlem!

Avcılar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Suat Ektiren, ağır hasarlı binaların teknik olarak güçlendirilemeyeceğini, 20 yıl sonra geç de olsa yıkım kararının uygulamaya konulduğunu söyledi.

Avcılar da riskli binada kapılı önlem!

BİNANIN ÇEVRESİNE 'KAPILI BARİYER'

Binanın boşaltılmasının ardından atık malzeme toplayıcıları binaya sık sık girerek, işlerine yarayabilecek bütün malzemeleri söküp götürmeye başladı.

Avcılar da riskli binada kapılı önlem!

Bu durum, yoldan geçenler için tehlike meydana getirirken hemen karşıda iş yeri bulunan Ali Şahin, Avcılar Belediyesi zabıtasını çağırarak önlem alınmasını kaydetti. Ali Şahin, önerisinin kabul edildiğini ve 'Kapılı bariyer' önleminin uygulandığını belirterek şöyle dedi:

Avcılar da riskli binada kapılı önlem!

''Atık toplayan kişilerin çalışması sırasında sokağa taş parçaları dökülüyor, tehlike yaratıyordu. Biz önlem alamadık. Zabıtadan birkaç arkadaşı çağırdık. Binayı yıktırıp yaptıracak firmaya baskı yaptırdık. İçerideki kapıları söktürdük, buraya getirip, dizdirdik. Hiç olmazsa insanların binadan uzakta durmasını, onları korumaya, biraz daha ileriden yürümeyi sağlamalarına çalıştık. Riskli binanın etrafına kapılı önlemBu önlemimiz faydalı oldu. Ama sokağı daralttığı için bunu eleştirenler oldu. Bu önlemin sağlıkları için alındığını düşünmüyorlar. Aslında bu kapıları tek tek renkli boyasak, sokağa farklı görüntü sağlayabilirdik. Riskli binanın etrafına kapılı önlemKısmet böyleymiş. Avrupa'da insanlar bunları boyuyorlar ayrı havaya sokuyor, inşaatları unutturuyorlar. İnsanlar önünden geçerken fotoğraf çektiriyor. Aslında böyle bir sistem daha güzel olurdu. Türkiye'de kapısı penceresi olmayan insanlar vardır, gelsinler bu kapıları onlara vereceğim."

Avcılar da riskli binada kapılı önlem!

Çevrede bulunan esnaf ve oturanlar ise, yaklaşık 40 kapının yan yana dizilip anten kabloları veya iplerle bir birine bağlanıp, arkadan kalaslarla desteklendiği, "Güvenlik yöntemine" karşı çıkarken, "Yazık günah, yolu kapattılar. Çok çirkin oldu. Böyle olmaz. Riskli binanın etrafına kapılı önlemYukarıdan taş gelse bu önler mi?" şeklinde konuştu. Bazıları da insan canının çok önemli olduğunu yerinde önlem alındığını savundu. 

Avcılar da riskli binada kapılı önlem!

Yıkılacak binanın karşısında bulunan binada 3.5 yıldan beri yaşayan Duygu Aydın, "Kapıların dizilmesi ile alınan önlem görünüş ve park açısından da sıkıntılı. Riskli binanın etrafına kapılı önlemAracımızı park edemiyoruz. Yoldan ancak tek araba geçebiliyor. Riskli binanın etrafına kapılı önlemKapılar da sağlam değil, iplerle bağlanmış zaten" şeklinde konuştu.

Avcılar da riskli binada kapılı önlem!


Geri Dön