02 / 05 / 2024

Avic Uluslararası Holding, THY'ye yolcu uçağı satmak istiyor!

Avic Uluslararası Holding, THY'ye yolcu uçağı satmak istiyor!

Türkiye'de enerji, havacılık, sanayi ve maden alanlarında faaliyet gösteren Avic, THY ile 100 uçak için pazarlıkta. Proje Mühendisliği Başkan Yardımcısı Wang Runlan, "Türkiye'yi bölgesel merkez haline getirmek istiyoruz" dedi...



Türkiye'de, 1990'lıyılların sonunda faaliyete başlayan Çin'in devlet şirketi Avic Uluslararası Holding, THY'ye yolcu uçağı satmak istiyor. 


Türkiye'deki çalışmaları hakkında bilgi veren Wang, Diter Holding ile 2008 de anlaşması imzalanan İskenderun Termik Santrali'nin inşaatının devam ettiğini söyledi. Wang, şöyle devam etti: "Küresel krizden dolayı Türkiye ve Avrupa'daki bankalardan kredi almayınca 600 megawat kapasiteli santral için Bank Of China'dan kaynak sağladık, Bununla ilk kez bir proje için Türkiye Çin'den kredi aldı. Proje bitme aşamasına geldi. Türkiye'de değişik alanlarda 1 milyar dolarlık proje işletiyoruz" 




'Bölge'ye açılacak 


Türkiye'nin geleceğine inandıklarını belirten Avic Proje Mühendisliği Başkan Yardımcısı Wang Runlan, THY ile 100 adet ARJ 21 yolcu uçağı için görüşme halinde olduklarını söyledi. Türkiye'de enerji, havacılık, sanayi ve maden alanlarında faaliyetlerinin devam ettiğini belirten Wang, "Türkiye'yi bölgesel merkez haline getirmek istiyoruz. Ortadoğu ve Kuzey Afrika'ya buradan açılabiliriz" dedi. 


 

180 ülkede çalışıyor 


Çin'deki 'Türk yılı' etkinlikleri kapsamında ziyaret ettiğimiz Avic, 180 ülkede faaliyet gösteriyor ve 70 bin çalışanı var. Dünyanın ilk 500 büyük kuruluşu içinde 212'nci sırada yer alan şirketin cirosu ise 50 milyar dolar. Cironun yüzde 20'sini yurtdışı gelirlerden elde eden şirket, 5 yıl içinde bunu yüzde 50'lerin üzerine çıkarmayı hedefliyor. 


Otel de işletiyorlar 


Boeing ve Airbus'a yıllık 3 milyar dolarlık yedek parça satan şirket, özellikle Afrika ve Asya ülkelerinde büyük işler yapıyor. Şirketin faaliyet gösterdiği bazı sektörler ise şöyle: Endüstriyel yatırım, liman işletmeciliği, perakende satış, ticari ve konut gayrimenkulu, otel zinciri operasyonları, LCD, otobüs üretim. 


Bugün 


Geri Dön