29 / 04 / 2024

AVM arzı 12.3 milyon metrekareye ulaştı!

AVM arzı 12.3 milyon metrekareye ulaştı!

JLL Türkiye tarafından hazırlanan ‘Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü Raporu’na AVM alanı 1 yılda 1 milyon metrekare arttı..



JLL Türkiye tarafından hazırlanan ‘Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü Raporu’na göre 2018’in ilk çeyreğinde AVM arzı 405 merkezde 12.3 milyon metrekare olarak tespit edildi.

İstanbul’daki A sınıfı ofis arzı 5.3 milyon metrekareye ulaşırken, İstanbul ve Kocaeli alt pazarlarındaki lojistik arzı 9.96 milyon metrekare seviyesine çıktı. İstanbul’a gelen yabancı ziyaretçi sayısı ise, bir yıl öncesine göre yüzde 59 artış gösterdi.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, 2018’in ilk çeyreğinin mercek altına alındığı rapora göre perakende, A sınıfı ofis piyasası, lojistik ve turizm sektörlerinde bir yıl öncesine göre sayısal anlamda büyüme yaşandı.

‘POP-UP STORE’ KAVRAMINI SEVDİK

JLL’nin raporuna göre 2018’in ilk çeyreğinde AVM arzı 405 merkezde 12.3 milyon metrekareye ulaştı. Bu rakam, 2017’nin ilk çeyreğinde 375 merkezde 11.2 milyon metrekare olarak hesaplanmıştı. 

İstanbul, Toplam Kiralanabilir Alan (TKA) kapsamında yüzde 37'ine sahip. JLL uzmanlarına göre geçtiğimiz yıllarda önemli bir durgunluk yaşayan perakende pazarı, yatırımcıların teşviklere yönelik olumlu yaklaşımı ve ‘Pop-up’ mağazalar gibi kısa vadeli çözümler sayesinde toparlanma eğilimini göstermeye devam etti.

TERCİH ANADOLU YAKASI 

JLL raporunda A sınıfı ofis pazarına ilişkin verilere de yer verildi. İstanbul’daki A sınıfı ofis arzı 2017’nin ilk çeyreğinde 4.9 milyon metrekare iken, bu yıl 5.3 milyon metrekareye çıktı. Anadolu yakası, inşaat halindeki yeni ofis projelerinin yüzde 78’ine ev sahipliği yapıyor. Kurumsal ofis kiracıları daha düşük kira seviyeleri için ‘kontrat devam ederken yeni bir kontrat görüşmesi sürecine girme eğilimi gösteriyor.

 


Geri Dön