29 / 07 / 2024

AVM ciro endeksi yüzde 9 arttı, 124 puana ulaştı!

 AVM ciro endeksi yüzde 9 arttı, 124 puana ulaştı!

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği ile Akademetre Research tarafından oluşturulan AVM Endeksi’nin Temmuz ayı sonuçları açıklandı


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Her ay düzenli olarak yayınlanan verilere göre ciro endeksi 2011 yılı Temmuz ayına göre yüzde 9 artarak 124 puana ulaştı. 


Sıcaklar, Teknoloji Market ve Elektrikli Eşya cirolarını arttırdı.


Geçen yılın Temmuz ayına göre  2012 Temmuz ayında teknoloji market ve elektrikli eşyalar ciroları yüzde 18, hipermarket ciroları  yüzde 12, AVM’lerdeki yiyecek-içecek alanlarının ciroları yüzde 11, ayakkabı ve çanta kategorisinde yüzde 9 vegiyim ve aksesuar ciroları yüzde 4 artış yaşandı. Son olarak AVM içerisindeki diğer mağazaların cirolarında da geçen yılın Temmuz ayına göre   yüzde 6’lık bir artış yaşandı.


Ziyaret Sayısı Endeksi 


Ziyaret sayısı endeksinde 2011 yılı Temmuz ayına göre endeks değeri 7 puan gerileyerek 93 puan olarak gerçekleşti.


AVM Endeksi Temmuzayı sonuçlarını değerlendiren AYD BaşkanıHakan Kodal“Sıcaklarla beraber, klima ve soğutucu satışları ile elektronik ve elektrikli eşyalar kategorisinde rekor artış gerçekleşti. Ramazan alışverişi dolayısı ile hipermarket ciroları arttı. Yaz tatili, Temmuz sıcakları ve ramazan sebebi ile tüketicilerin AVM’lere gidişi azalmakla birlikte cirolar arttı”dedi.



Geri Dön