14 / 05 / 2024

AVM'lerde TL devri başladı! Mağazalar ortak giderlerini Türk Lirası ile ödeyecek!

AVM'lerde TL devri başladı! Mağazalar ortak giderlerini Türk Lirası ile ödeyecek!

Bakanlık tarafından hazırlanan Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Ortak gider katılım payları Türk Lirası üzerinden hesaplanıp, ödenecek.



Öte yandan, sözleşmede yönetmelik değişikliğinden önce yapılmış bir madde varsa, sözleşmenin yenilenmesine veya yenilenmesine kadar şirket, söz konusu giderler için katkı payı tahsil edilebilecek.

Yine mevzuat değişikliğinden önce düzenlenen sözleşmelerde idari gider alt bölümleri belirtilmemişse, ticaret merkezlerinde görev yapan bordro yöneticilerinin becerileri için şirketlerden sadece fonksiyonla ilgili giderler için katkı payı alınabilecek.

Kurban Bayramı nda AVM ler açık mı? Bugün AVM ler kaçta açılacak 2022? Kurban Bayramı AVM çalışma saatleri 2022!

ÇİFTE DENETİM YAPILMIŞ OLACAK

AVM'de bir önceki yılın toplam gelir ve giderlerine ilişkin standart, dürüst, şeffaf ve hesap verebilir raporların her yıl düzenlenmesi zorunlu olacak. Genel gelir ve gider raporlarının hazırlanmasındaki tereddütleri ortadan kaldırmak için raporda bulunması gereken asgari unsurlar yönetmelikle belirlendi.

Alışveriş merkezleri yönetiminin, genel giderlerin hesaplanması ve tahsili ile alışveriş merkezlerinin raporlanmasının hukuka uygun olup olmadığını kontrol ve tespit etmek bağımsız denetim yükümlülüğü vardır. her yıl Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu tarafından yetkilendirilen bağımsız denetim kuruluşlarınca denetlenerek rapora bağlanacak ve alışveriş merkezindeki işletmelerin bilgisine sunulacak.

Tüm geleneksel olmayan uygulamalar, bağımsız denetim firmaları tarafından hazırlanan raporlarda detaylandırılacak. Bu nedenle, Bakanlığın denetimine paralel olarak AVM'lerin genel gelir ve giderlerinde ikili kontrol uygulanacak.

Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Parklara yürüyüş ve koşu yolu zorunluluğu getirildi! İmar Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı! 

KYK burs başvuruları başladı mı 2022, ne zaman? Yükseköğrenim KYK burs başvurusu nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Geri Dön