05 / 05 / 2024

AVM'lerde yüzde 400'e varan kira zamları isteniyor! Perakendecilerden 'genel gider kalemi şeffaflaşsın' talebi!

AVM'lerde yüzde 400'e varan kira zamları isteniyor! Perakendecilerden 'genel gider kalemi şeffaflaşsın' talebi!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, mevzuatta yapılan düzenlemelere karşın AVM’lerde ödenen genel giderlerin şeffaflaşamadığına dikkat çekti. Öncel, kira zamları ile ilgili de konuştu. 



Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre; BMD Başkanı Sinan Öncel, AVM’lerde toplam 14 milyon metrekare kiralanabilir alanın olduğuna dikkat çekerek, "Metrekare başına her ay ortalama 60 TL’lik kayıp ve israf var. Yıllık hesapladığımızda 8-10 milyar TL arasında bir rakam ortaya çıkıyor" ifadelerini kullandı. 

Bu parayla her biri 300 mağazalı 30 AVM yapılabileceğini, 100 metrekarelik 10 bin mağaza açılabileceğini veya yenilenebileceğini aktaran Sinan Öncel, "Biz böylesine büyük bir bütçeye ulaşan genel gider kaleminin şeffaflaşmasını istiyoruz" talebini gündeme getirdi. 

AVM lerde yüzde 400 e varan kira zamları isteniyor! Perakendecilerden genel gider kalemi şeffaflaşsın talebi!

Sinan Öncel, yüksek maliyetler ve enflasyon sebebiyle markaların cirolarında yüzde 100 civarında  yükseliş olduğunu belirterek, "Markalar AVM’lere ayrıca ciro kirası ödüyor. Ciro kirası nedeniyle AVM’lerin gelirlerinde de ciddi bir artış olmasına rağmen yüzde 400’e varan kira zammı talepleriyle karşılaşıyoruz" şeklinde konuştu ve bugün astronomik kira zammı talebiyle karşı karşıya kalan birçok perakendeci olduğunu dile getirdi. 

AVM lerde yüzde 400 e varan kira zamları isteniyor! Perakendecilerden genel gider kalemi şeffaflaşsın talebi!

Açıklamasında ciro kiralarında yüzde 100 artış olurken, kur artışınının yıllık yüzde 35-40 kaldığını belirten Öncel, "Yani AVM’lerin ciro kirası kira gelirlerinde döviz bazında net yüzde 60-65 artış oldu" şeklinde konuştu. 

Sinan Öncel, yurt dışındaki mağaza ve satış noktası sayısını sene sonuna kadar 18 bine çıkarması beklenen BMD üyesi markalar için uygun şartlarda krediye erişimin de önemli bir sorun olmayı sürdürdüğünü vurguladı. Öncel, gelecek günlerde kredi sorununa çözüm bulunacağını ümit ettiklerine de dikkat çekti. 

EYT'liler dikkat! Tek tek açıklandı: Yıllık izin ve avansta kritik detaylar! 

ABD'de mortgage faizleri son 7 ayın en yüksek seviyesinde!

Türkiye’nin petrol ithalatı ne kadar arttı? En fazla hangi ülkelerden petrol ithal edildi?


Geri Dön