17 / 05 / 2024

AVM'lerin açılış-kapanış saatlerine Ramazan ayarı!

AVM'lerin açılış-kapanış saatlerine Ramazan ayarı!

Ramazan'da müşteri sayısı azalan AVM'ler, bu yıl da düzenledikleri etkinliklerle trafiği canlandırmayı amaçlıyor. Neredeyse her AVM, fasıl ve tasavvuf dinletileri düzenliyor. Bazı AVM'ler ise iftarın kapanış saatine yakın olması nedeniyle düzenlemeye gitt




Ramazan'da müşteri sayısı azalan AVM'ler, bu yıl da düzenledikleri etkinliklerle trafiği canlandırmayı amaçlıyor. Neredeyse her AVM, fasıl ve tasavvuf dinletileri düzenliyor. Bazı AVM'ler ise iftarın kapanış saatine yakın olması nedeniyle düzenlemeye gitti.

Ramazan, gıda sektörünü hareketlendirse de tekstil ve yemek bölümleriyle müşteri çekmeyi hedefleyen AVM'leri genelde olumsuz etkiliyor. Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) verilerine göre, son iki yıldır Ramazan öncesi metrekare başına cirolar 700 TL'lere yaklaşırken, temmuz ayının gelmesiyle 500 TL civarına iniyor. Bu durumu bertaraf etmek isteyen AVM'ler de müşteri çekmek için çeşitli etkinliklere imza atıyor. Etkinlik düzenleyen AVM'lerden İstanbul Optimum Outlet, geleneksel konsepte uygun hazırlanan Ramazan Sokağı'nda ziyaretçilerini geçmişe götürecek. AVM, aynı zamanda Ramazan boyunca hem çocuklar hem de yetişkinler için aktivitelere sahne olacak. Ziyaretçiler, Ramazan evleriyle geçmişe doğru yolculuğa çıkarken yine Ramazan'a özel dekorlarda fotoğraf çektirebilecek. AVM'de cumartesi günleri 20:00-21.30 arasında fasıl dinletisi, her pazar 16.30'dan itibaren de Sema Gösterileri gerçekleştirilecek.

Kapanış bir saat geri alınacak

Optimum Outlet, Ramazan'da ayrıca cuma ve cumartesi günü kapanış saatlerini 23:00'e çekti. Açılış-kapanış saatlerini değiştiren bir diğer AVM ise Samsun Piazza oldu. Ramazan ayı boyunca ve bayram arifesinde Piazza'nın açılış saati 11:00, kapanış saati 23.00 olarak düzenlendi. Ramazan Bayramı'nın 1. günü Piazza 14.00'te açılıp 22.00'de kapanacak. Ramazan Bayramı'nın 2. ve 3. günlerinde ise AVM 10:00'da açılacak 22:00'de kapanacak. Piazza'da Ramazan boyunca çeşitli etkinlikler de düzenlenecek.

Taurus ziyaretçide iddialı

Ankara'da yer alan Taurus AVM de çeşitli Ramazan etkinliklerine sahne olacak. İftara kadar olan bölümde ebru atölyesi ve tasavvuf dinletileri gerçekleştirilecek, iftar sonralarında ise eski Ramazanların vazgeçilmesi 'direklererarası tiyatro gösterileri' düzenlenecek. AVM'de ayrıca her gün iftardan sonra ziyaretçileri serinletecek geleneksel şerbetler ikram edilecek. Taurus AVM Müdürü Meriç Kaptan, ergonomik yapısı nedeniyle 'yormayan AVM' olarak da bilinen Taurus'un Ramazan'da en fazla ziyaretçi ağırlayacak alışveriş merkezi olacağını savundu.

Konya'da atölye çalışmaları ve fasıl

Konya'da bulunan Kentplaza'da ise 11 ayın sultanı Ramazan boyunca hafta sonları iftardan sonra ebru ve hat sanatı atölye çalışmaları gerçekleştirilecek. Tasavvuf müziği ve fasıl dinletileri ise ziyaretçileri nostaljik bir yolculuğa çıkaracak. AVM'de çocuklar için de kukla yapım çalışmaları gerçekleştirilecek, animasyon gösterileri düzenlenecek


Dünya


Geri Dön