04 / 05 / 2024

AVM'lerin kapalı olacağı günler!

AVM'lerin kapalı olacağı günler!

AVM yasa tasarısı ile her gün açık olan AVM'lerin açılış ve kapanış saatlerine düzenlemeler getirildi. Tasarıda bazı günler AVM'lerin kapalı olması gerektiği belirtiliyor. Peki, AVM'lerin kapalı olacağı günler hangi günlerdir?



AVM'lerin kapalı olacağı günler!

Alışveriş merkezleri, mevcut düzenleme gereğince; hergün saat 10:00'da açılıyor ve kapanış saatleri alışveriş merkezlerinde farklılık göstermek ile birlikte ortalama 22:00'de kapanıyor.


Ancak, Aralık 2014'te AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ve milletvekili arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na AVM'ler ile ilgili yeni yasa tasarısı sunuldu.


Tasarı gereğince, haftanın her günü açık olan AVM'lerin açılış ve kapanış saatlerine düzenlemeler getirildi. Ayrıca, bazı günler AVM'lerin kapalı olması gerektiği belirtiliyor. Peki, AVM'lerin kapalı olacağı günler hangi günlerdir?


Yeni yasa ile AVM'lerin kapalı olacağı günler..

TBMM Başkanlığı'na sunulan yasa tasarısı gereğince; AVM'ler çalışma günlerinde sabah saat 10.30'da açılacak olan AVM'ler cumartesi hariç pazar günü ve resmi tatillerde tamamen kapanacak. 


Diğer günler ise saat 20.30'dan itibaren müşteri trafiğine kapalı olacak. 


Otoparkların da ücretsiz olması gerektiğini belirten yasa tasarısı gereğince;  Büyük mağazalar satış alanlan toplamının en az yansına tekabül edecek aynı mahalde bir sahayı, ücretsiz otopark olarak düzenleyecek. 



Yeni AVM yasası 2014!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön