23 / 05 / 2024

avmlerin kapalı olacağı günler

avmlerin kapalı olacağı günler

AVM yasa tasarısı ile her gün açık olan AVM'lerin açılış ve kapanış saatlerine düzenlemeler getirildi. Tasarıda bazı günler AVM'lerin kapalı olması gerektiği belirtiliyor. Peki, AVM'lerin kapalı olacağı günler hangi günlerdir?

SON DAKİKA: 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Cuma ve hafta sonu bazı saatlerde kapatılacak! 

Türkiye'nin dört bir yanında Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri için çalışmalar başladı. Bu kapsamda İstanbul'da da düzenlenecek etkinlikler sebebiyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü bazı saatlerde kapalı olacak. İşte köprünün kapalı olacağı saatler...

18 Mayıs 2023 Borsa İstanbul BIST 100 endeksi ne oldu? En çok hangi hisseler değer kaybetti!

Borsa İstanbul günü yüzde 3,43 oranında değer kaybıyla kapadı. Piyasaların kapalı olacağı 19 Mayıs tatili öncesi satış ağırlıklı bir seyir izlenirken, BIST 100 endeksi günü 4 bin 501 puandan tamamladı.

Selçuk Geçer doların ne kadar olacağını açıkladı! Herkes Kapalıçarşı'ya akın etti! Dolar tam bu kadar olacak!

Dolar yorumları ile ün kazanan Ekonomist Selçuk Geçer, para piyasalarını değerlendirerek doların en kadar olacağını açıkladı. Herkes Kapalıçarşı'ya akın etti! Dolar tam bu kadar olacak.

Selanik Başkonsolosluğu'ndan Atatürk evi açıklaması!

Selanik Başkonsolosluğu yaptığı açıklamada Atatürk Evi'nin yapılacak bakım nedeniyle 24-27 Temmuz 2020 tarihleri arasında ziyarete kapalı olacağını duyurdu.

Bankalar 18 Mayıs Pazartesi günü kapalı olacak!

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağı 18 Mayıs Pazartesi günü, banka şubelerinin kapalı olacağını duyurdu.

Kapalı iş yerleri için kıyasen fatura düzenlenmeyecek!

EPDK, kapalı iş yerleri için kıyasen fatura düzenlenmeyeceğini, uygulamanın belirli bölgeler için belirli bir süre geçerli olacağını bildirildi.

Ankara'daki AVM'lerin tatil ayarında yeni gelişme! 

Ankara Valiliği’nin daha önce Ankara'da Ramazan bayramının ilk günü kapalı olacağını duyurduğu AVM’lerle yeni bir gelişme yaşandı. Bu bayramda inisiyatif AVM’lere bırakıldı...

Ankara'da AVM'ler bayramın 1'inci günü kapalı!

Ankara Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü tarafından alınan kararla, Ramazan Bayramı’nın birinci gününde ve 1 Ocak günleri kentteki AVM'lerin kapalı olacağı belirtildi.

Hamdi Güvenç: Türkiye'nin en büyük 2'inci havalimanı olacağız!

YDA Dalaman Havalimanı'nı yeni terminalini devreye almaya hazırlanıyor. YDA Dalaman Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür A.Hamdi Güvenç "Yeni terminalimizi açtıktan sonra kapalı alan bakımından Türkiye'nin en büyük 2'inci havalimanı olacağız" diyor.

İşte dünyanın en büyük 20 AVM'si!

Son günlerde AVM'lerin pazar günü kapalı olacağı tartışması gündemin ilk sıralarında yer aldı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'nin dün AVM'lerin pazar günü de açık kalacağını söyledi.

Tokat Niksar'a kapalı otopark ve semt pazarı geliyor!

Yeni yılında yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler veren Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, 2016 yılının proje yılı olacağını söyledi. Özcan, Niksar'a kapalı otopark ve semt pazarı inşa edileceğini belirtti.

Avustralya'nın Dallas bölgesine kapalı çarşı yapılacak!

"Avustralya'da bir ilçede görev yapan Türk Belediye Başkanı Adem Atmaca yenilenecek çarşının "Küçük bir Kapalı Çarşı" olacağını belirtti.

Nurettin Canikli'den AVM açıklaması!

Pazar günleri ve resmi tatillerde alışveriş merkezleriyle (AVM) büyük mağazaların kapalı olacağına yönelik yeni kanun teklifinin hazırlandığı haberleri gündeme bomba gibi düşmüştü. İşte Nurettin Canikli'den AVM açıklaması...

avmlerin kapalı olacağı günler Haberi

avmlerin kapalı olacağı günler

AVM'lerin kapalı olacağı günler!

Alışveriş merkezleri, mevcut düzenleme gereğince; hergün saat 10:00'da açılıyor ve kapanış saatleri alışveriş merkezlerinde farklılık göstermek ile birlikte ortalama 22:00'de kapanıyor.


Ancak, Aralık 2014'te AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ve milletvekili arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na AVM'ler ile ilgili yeni yasa tasarısı sunuldu.


Tasarı gereğince, haftanın her günü açık olan AVM'lerin açılış ve kapanış saatlerine düzenlemeler getirildi. Ayrıca, bazı günler AVM'lerin kapalı olması gerektiği belirtiliyor. Peki, AVM'lerin kapalı olacağı günler hangi günlerdir?


Yeni yasa ile AVM'lerin kapalı olacağı günler..

TBMM Başkanlığı'na sunulan yasa tasarısı gereğince; AVM'ler çalışma günlerinde sabah saat 10.30'da açılacak olan AVM'ler cumartesi hariç pazar günü ve resmi tatillerde tamamen kapanacak. 


Diğer günler ise saat 20.30'dan itibaren müşteri trafiğine kapalı olacak. 


Otoparkların da ücretsiz olması gerektiğini belirten yasa tasarısı gereğince;...