29 / 04 / 2024

AVM'lerin pazar günü kapalı olması esnafa yarayacak!

AVM'lerin pazar günü kapalı olması esnafa yarayacak!

Meclis'e sunulan AVM düzenlemesine göre, büyük mağazalar cumartesi hariç pazar günü ve resmi tatil günleri tamamen, diğer günler ise saat 20.30'dan itibaren müşteri almayacak.



AVM'LERİN çalışma esaslarını düzenleyen kanun teklifi en çok son dönemde ciddi iş kaybı yaşayan esnafı sevindirecek. "Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazaların Kuruluş ve Çalışma Esaslarına Dair Kanun Teklifi" AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ve milletvekili arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığına sunuldu. Çalışma günlerinde sabah saat 10.30'da açılacak olan büyük mağazalar, cumartesi hariç pazar günü ve resmi tatil günleri tamamen, diğer günler ise saat 20.30'dan itibaren müşteri trafiğine kapalı olacak. 


MESCİT, ÇOCUK ODASI Yeni düzenlemeyle satış alanı toplamı 2 bin 500 metrekare üzerinde olan alışveriş merkezlerinde, gerekli hijyen şartlarına ve işletme büyüklüğüne uygun, erkek ve bayan tuvalet ve lavabosu, mescit ve çocuk odası gibi uygun mekanlar oluşturulacak. Teklife göre, büyük mağazaların kuruluşu, "Büyük Mağazalar Değerlendirme Kuıulu"nun olumlu raporuna bağlı olacak. Kuruluş izninin alınması diğer kanunların zorunlu kıldığı izin ve ruhsatların alınması yükümlülüğünü ortadan kaldırmayacak.

 

İNDİRİMLERE DE AYAR Alışveriş merkezlerinden, satış alanı toplamı 2 bin 500- 5 bin metrekare arasında olanlar 100 metrekare, 5 bin 1-10 bin metrekare arasında olanlar 150 metrekare, 10 bin metrekareden büyük olanlar 200 metre kare alanı sanatsal sergiler, gösteriler, söyleşiler, atölye çalışmaları, imza günleri ve benzeri sanatsal etkinliklerin düzenlenmesi amacıyla sanatsal faaliyet alanı olarak kullanılmak üzere ayıracak ve tanzim edecek. Büyük mağazalar, tedarikçi veya üreticilere ürettirip satın aldıkları ürünleri kendi markaları altında satmaları halinde, bu satışların toplamı, cirolarının yüzde 30'unu geçemeyecek. Son kullanma tarihi, normal satış ve indirimli satış fiyatı belirtilmeden, tüketim mallarına ilişkin indirimli veya lıediyeli satış kampanyası ile tüketiciyi yanıltan süresi belirlenmemiş indirimli satış kampanyaları diizenleyemeyecekler. 




Güneş


Geri Dön