02 / 05 / 2024

Nurettin Canikli'den AVM'lerin pazar günü tatil edilmesi açıklaması!

Nurettin Canikli'den AVM'lerin pazar günü tatil edilmesi açıklaması!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Ak Partili milletvekillerinin Meclis Başkanlığı’na sunduğu yasa teklifinde yer alan AVM’lerin pazar günü tatil edilmesine yönelik düzenlemeye katılmadığını belirtti..



Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Ak Partili milletvekillerinin Meclis Başkanlığı’na sunduğu yasa teklifinde yer alan AVM’lerin pazar günü tatil edilmesine yönelik düzenlemeye katılmadığını belirterek, “AVM’ler alışveriş yapılan bir alan olmaktan çıktı, yaşam biçimi haline geldi. Böyle bir uygulama milli gelirde de ciddi azalmalara yol açar.Şu nokta itibarıyla böyle bir düzenleme çok ciddi sıkıntıya yol açabilir. Ciddi sosyal eleştiriye de yol açabilir” dedi.


Yasa teklifinde imzası bulunan Ak Parti Milletvekili Mustafa Öztürk ise düzenlemeyi savunurken, “14 AB ülkesinde 10’unda AVM’ler pazar kapalı. Belli kuralların getirilmesinin ben şahsen kayba sebep olmayacağını düşünüyorum.


1.9 milyon çalışan

AVM’lerde çalışanlar, çalışma sürelerinin uzunluğundan, sosyal hayatı kaybettiklerinden bahsediyor” diye konuştu.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi Teknoloji Komisyonu’nun dünkü toplantısında perakendeciliği yeniden düzenleyen hükümet tasarısı ile AVM’lere ilişkin Ak Partili vekillerin yasa teklifinin birleştirilerek görüşülmesine karar verildi.

Tasarının ilgili taraflarla görüşülerek hazırlandığını kaydeden Canikli, “Bir uzlaşma metni dememiz yanlış olmaz. Tasarı belki bütün tarafların tüm görüşlerini, taleplerini içermiyor ama en azından tüm tarafların da çok ağır itirazlarını içermeyen bir metin. Uzlaşma özelliği öne çıkan bir tasarı” diye konuştu.

2013 rakamıyla ülke ekonomisinin yüzde 15’ini perakende ticaretin oluşturduğunu söyleyen Canikli, “Bu alanda 1 milyon 960 bin kişi istihdam edilmekte” dedi.


Milliyet


Geri Dön