29 / 04 / 2024

Bakan Canikli'den AVM'lerin pazar günü tatil edilmesiyle ilgili açıklama!

Bakan Canikli'den AVM'lerin pazar günü tatil edilmesiyle ilgili açıklama!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli, alışveriş merkezlerinin pazar günü kapatıldığında buradaki alışverişin çok küçük bir kısmının esnafa kayacağını dile getirdi. İşte Bakanın AVM'lerle ilgili açıklaması...



Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, "AVM'ler cirolarının yüzde 30'nu pazar günü yapıyor. Biz AVM'leri pazar günü kapattığımızda, buradaki alışverişin, tam oran veremiyorum ama belki yüzde 5'i ya da 10'u esnafa kayabiliyor. Onun dışındaki ticaret ya da oradaki hizmetler ortadan kalkar, bu da milli gelirin azalması anlamına gelir" dedi.


Habertürk Tv'nin canlı yayın konuğu oldu ve gündeme ilişkin soruları cevaplayan Bakan Canikli, alışveriş merkezlerinin pazar günü kapatıldığında buradaki alışverişin çok küçük bir kısmının esnafa kayacağını dile getirdi.


Buralarda sadece alışveriş yapılmadığını ifade eden Canikli, "AVM'ler cirolarının yüzde 30'nu pazar günü yapıyor. Biz AVM'leri pazar günü kapattığımızda, buradaki alışverişin, tam oran veremiyorum ama belki yüzde 5'i ya da 10'u esnafa kayabiliyor. Onun dışındaki ticaret ya da oradaki hizmetler ortadan kalkar, bu da milli gelirin azalması anlamına gelir" diye konuştu.


Canikli, son 12 yılda esnafı büyük oranda koruduklarını da vurgulayarak, bugün 1 milyon 600 bine yakın esnafın dimdik ayakta olduğunu söyledi. 


AA



Geri Dön