30 / 04 / 2024

AVM'lerin faaliyet göstermesi için belediyelerden destek bekleniyor

AVM'lerin faaliyet göstermesi için belediyelerden destek bekleniyor

AVM'lerin kurallara uygun faaliyet göstermesi konusunda belediyelerden destek bekleniyor



İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, alışveriş merkezlerinin (AVM) kurallara uygun faaliyet göstermesi konusunda hükümet kadar belediyelerden de destek beklediklerini belirtti.

Mutlu, Başkan vekilleri Selahattin Arslan ve Hilmi Kurtoğlu ile CHP İl Başkanı Ekrem Bulgun, AK Parti İl Başkanı Ömür Kabak ve MHP İl Başkanı Musavvat Dervişoğlu'nu ziyaret etti.

CHP'yi ziyaretinde Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ekrem Bulgun ile görüşen Mutlu, birliğin genel kurul süreci hakkında bilgi vererek, Bulgun'u 16 Mayıs 2010 tarihinde yapılacak genel kurula davet ettiklerini belirtti.

Daha sonra AK Parti  İzmir  İl Başkanı Ömür Kabak'ı ziyaret eden Mutlu, Kabak'a esnaf odalarına verdiği katkılardan dolayı teşekkür ettiklerini belirterek, kongrede destek beklediklerini ifade etti.

Ziyarette alışveriş merkezleriyle ilgili tartışmalar gündeme geldi.

"AVM'ler olmasın" demediklerini ifade eden Mutlu, şöyle konuştu: "Geldiğimiz çağda AVM'lerin olması oldukça normal. Biz sadece bir kural içinde olmasını istiyoruz. Şehir merkezlerinde olacağına, merkez dışına alabilirsek, açılış-kapanış kuralları uygulanırsa iyi olur. Bu hususta hükümet kadar belediyelerden de destek bekliyoruz" dedi.

AK Parti İl Başkanı Ömür Kabak ise Mutlu'ya yaptığı hizmetlerin devam etmesini umduğunu belirterek, "Bu makamlar hizmet makamlarıdır. Çok önemli bir görevi yapıyorsunuz. Esnaf Birliğinde iyi hizmetler yaptınız. Umarız bunların devamı gelir" dedi.

Kabak, alışveriş kültürünün değişmesini doğal karşılamak gerektiğini belirterek, "Ekonomi gelişiyor, değişiyor. AVM'ler sadece alışveriş merkezi değil, alışveriş kültürüne sinemasıyla, eğlence mekanlarıyla cazibe de kattı.

AVM'leri halk istiyor. Ama küçük esnafı da korumak lazım. AVM'lerin kurulmasında hükümetin ilgisi yok. Bu konuda imar planlarını yapan, yerleri belirleyen ve kurulma iznini veren yerel yönetimlerdir. Bu konudaki itirazlarınızı, birlik başkanı olarak belediyelere yönlendirmeniz gerekiyor."

-MHP İL BAŞKANLIĞINI ZİYARET-
Birlik yöneticileri daha sonra MHP İl Başkanı Musavvat Dervişoğlu'nu ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Dervişoğlu, Zekeriya Mutlu'nun bir İzmirli olarak kente önemli hizmetleri bulunduğunu belirterek "MHP sivil toplum örgütlerini siyasette danışmanlık yapılacak kurumlar olarak görmektedir. Zekeriya Mutlu'dan çok sıcak yaklaşımlar gördük. Siyasetçi kimliğimle bir adayı desteklediğimi söylemek doğru olmaz ancak bir İzmir sevdalısı olarak Zekeriya Mutlu'nun başarılı hizmetlerinin devamını diliyorum. Sorumluluk sahibi kişilerin önemli kurumların başında olması bizi memnun eder. Kendimizi yabancı hissetmediğimiz bir evin, ev sahibinin değişmesini istemeyiz. Yenilikten yanayız derken filmi geri sarmanın da bir anlamı yok" diye konuştu.
AA


Geri Dön