19 / 05 / 2024

Avni Özgencil: İmar suçu işleyenlere geçit vermeyeceğiz!

Avni Özgencil: İmar suçu işleyenlere geçit vermeyeceğiz!

Avni Özgencil, kentte imar suçu işlendiğini iddia etti. Kente ve kentlilere karşı imar suçu işleyenlerle yasalar çerçevesinde mücadele edeceklerini aktaran Özgencil, "Uşak halkının gözünün içine bakarak doğrular söylenmemektedir.




Uşak Mimarlar Odası Başkanı Avni Özgencil, yaptığı basın açıklamasıyla kentte imar suçu işlendiğini iddia etti. Kente ve kentlilere karşı imar suçu işleyenlerle yasalar çerçevesinde mücadele edeceklerini aktaran Özgencil, "Uşak halkının gözünün içine bakarak doğrular söylenmemektedir. Seçimlerden sonra oldu bittiye getirilerek ve TOKİ'ye verilerek Uşak'ın değerleri kente değil dışarıya gidecektir" dedi.


"Meydanı yok eder"

Atatürk heykelinin bulunduğu meydanın belediye tarafından otopark olarak kullanılmak istendiğini aktaran Uşak Mimarlar Odası Başkanı Avni Özgencil, "Uşak'ın simgesi haline gelmiş, kentin en önemli noktasında yer alan, Kurtuluş Savaşı'nı anlatan Atatürk heykelinin altına yeraltı otoparkı yapılması bu meydanın yok edilmesidir. Öncelikle mevcut otoparkların rehabilite edilerek yüzde 100 doluluk oranına çıkarılması ve taşıt trafiğinden önce yaya trafiği ile toplu ulaşım düşünülmelidir. Barınma en temel insan hakkıdır. Bu hakkı vereceğiz diyerek Uşak'ın değerlerine, gelişimine, kazancına ipotek koyduğunu düşündüğümüz kentsel dönüşüm adı altında yapılanlar, hatalı imar uygulamalarıdır" dedi.



Serkan Karayol/Yeni Asır


Geri Dön