06 / 05 / 2024

Mustafa Tuna: Emlak simsarlarına geçit vermeyeceğiz!

Mustafa Tuna: Emlak simsarlarına geçit vermeyeceğiz!

Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, TOKİ işbirliği ile bölgede hayata geçirmeye çalıştıkları Ulubatlı Hasan ve Sarayak mahallelerindeki kentsel yenileme projesini, bazı emlakçıların provoke etmeye çalıştığını söyledi.




Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna,  TOKİ  işbirliği ile bölgede hayata geçirmeye çalıştıkları Ulubatlı Hasan ve Sarayak mahallelerindeki kentsel yenileme projesini, bazı emlakçılann provoke etmeye çalıştığım belirterek, "Emlak simsarları, mağdur taklidi yaparak hak sahiplerini provoke etmeye çalışıyor. Emlak simsarlarına geçit vermeyeceğiz" dedi. 



SİNCAN'da, ilçe belediyesinin TOKİ işbirliği ile çalışmalar jna başladığı kentsel yenileme projesinin, bölgedeki bazı emlakçılar tarafından provoke edildiğini söyleyen Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna. "Emlak simsarlarına geçit vermeyeceğiz. Biz bu yenilemeyi va tandaşımızla el ele yapacağız. Sincanlınız değeı kazanacak, vatandaşımız kazanacak. Şovmenler, rantçılar istediklerine ulaşamayacaklar vatandaşımızın duyarlılığı ve sağduyusu kazanacak" dedi ve şunları söyledi: "Mağdur taklidi yapıp hak sahiplerini pıovoke etmeye çalışan emlak simsarlarının kim oldu ğunu iyi biliyoruz. Birilerinin rant yoluna çomak soktuk, bu da işlerine gelmedi. Şimdi de vatandaşın akhna girmeye çalışıyorlar. Sadece maliyetin çıkarılacağı ve fazla olabilecek heı konutun hak sahiplerine verildiği ender projelerinden birini yapıyoruz. Bunu bile bile 'biraz daha fazla bir şeyler ver' diyen samimi değildir. Hak sahibinin malına değer katacak projeyi emlak simsaılarına yedirmeyiz. O yüzden gerçek hak sahiplerine sesleniyorum. Simsarların oyununa gelmeyin. 

Heı yerde rant diyorlar sanırım kendi rantlarından bahsediyorlar. Tek kuruş rant beklentimiz yoktur. 



ÇOĞUNLUK KABUL ETMEZSE UYGULATMAYIZ 


Proje, çirkin siyasetlere ve emlak simsarlarına oyuncak edilemeyecek. Gerçek hak sahipleri ve daha iyi şartlarda yaşamak isteyen vatandaşı mız olayın farkında ve projenin hemen başla ması için muavvakatnamelerini imzalıyorlar. 

Vatandaşımızın içi lahat. Bizim ne kadar durust, adil ve şeffaf bir yönetim anlayışı benimsediği mizi biliyorlar. Buradaki yetimin, garibin ve kıt kanaat geçinen kardeşlerimizin haklarım en iyi benim savunacağını da herkes bilir. Halkımı yalanlarla, çirkin siyasi oyunlarla kandırmak isteyen şovmenlere de geçit vermeyiz.Vicdanı ile hareket eden buyıik çoğunluk projenin yanında. 

Zaten çoğunluk memnun olmasa böyle biı şeye asla başlamazdık. Makul çoğunluk kabul etmezse projeyi uygulatmayız. Mevcut haliyle kalır." 



Hürriyet Ankara


Geri Dön