27 / 04 / 2024

Ankara'ya tüp geçit projesi geliyor!

Ankara'ya tüp geçit projesi geliyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, bölgede hayata geçecek projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Tuna, Etimesgut'ta tüp geçit projesi hayata geçireceklerini söyledi.



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, 6 ilçe ve 10 mahallesinde gelecek haftadan itibaren altyapı çalışmalarına başlanacağını söyledi. Tuna, altyapı yenileme çalışmalarına dair projelerin tamamlandığını ve ihalelerinin yapıldığını açıkladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, çalışmaların kısa sürede tamamlanması için bayram tatili süresince devam edeceklerini belirtti.Tuna, Etimesgut ilçesinde Eryaman alt geçidinde yağmur suyu hattını, Pursaklar Gümüşköy alt geçidinde yağmur suyu hattı, Protokol Yolu alt geçidinde atık suyu hattı, yağmur suyu hattı ve tüp geçit inşaatını gerçekleştireceklerini belirtti.

Çalışmalarla ilgili konuşan Tuna, "Çalışmaları yaparken altyapıda nelerin olduğunu, hangi hatların geçtiğini bilemiyoruz. Elektrik hatları, doğalgaz hatları nereden geçiyor, telefon hatları nereden geçiyor bunları kimse bilmiyor. Bundan dolayı da bazı aksamalar, sıkıntılar inşallah olmaz. Modern alt yapı çalışmamızın bir gerekçesi de tüm bunları bir alan içerisinde götürüp, arıza olması halinde de o alan içerisinde arızanın giderilmesidir. Farklı kurumların farklı çalışmaları ve bunların birbirlerinden haberdar olmamalarından dolayı hatların nereden geçtiğini kurumların dahi bilmediği bir altyapımız var. Bütün bu çalışmaları 24 saat esasına göre tamamlayacağız. Bu ameliyat zor bir ameliyat. Hastanın pek çok yerinde sıkıntı var. Ağır bir ameliyat, bunu gerçekleştirerek, sağlıklı bir altyapıya kavuşmuş olacağız" dedi.


Geri Dön