24 / 07 / 2024

Uşak Mimarlar Odası Başkanı Avni Özgencil imar

Uşak Mimarlar Odası Başkanı Avni Özgencil imar

Avni Özgencil, kentte imar suçu işlendiğini iddia etti. Kente ve kentlilere karşı imar suçu işleyenlerle yasalar çerçevesinde mücadele edeceklerini aktaran Özgencil, "Uşak halkının gözünün içine bakarak doğrular söylenmemektedir.

Çeşme Turizm Projesi'nde son durum ne? Mimarlar Odası: Çeşme'deki planlamalar yapı yapmak için olmamalı!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Uğur Yıldırım, Çeşme'deki planlamalar ile Çeşme Turizm Projesi'ne değinerek önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Çeşme'deki planlamaların yapı yapmak için olmaması gerektiğini vurguladı. 

Mimarlar Odası Kanal İstanbul projesi için yeni dava hazırlığında! 

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Başkanı Esin Köymen, Kanal İstanbul projesi sınırları içinde yer alan Başakşehir’deki 12.5 milyon metrekarelik askeri alanın yapılaşmaya açılması için dava hazırlığında olduklarını söyledi. 

Mimarlar Odası'ndan Rıza Bey Apartmanı için yeni proje!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde meydana gelen depremde Rıza Bey Apartmanı yıkılmıştı. Apartmanda 10’u çocuk 37 kişinin yaşamını yitirdi. Mimarlar Odası İzmir Şubesi alan için alternatif yeni bir proje hazırladı.

Mimarlar Odası'ndan Ankara Yahudi Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüme tepki!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Ankara’nın simge mekanlarının bulunduğu Yahudi Mahellesi’nde kentsel dönüşümün başladığını açıkladı. Mahallenin tehdit altında olduğunu aktaran mimarlar, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulundu.

Mimarlar Odası'ndan İzmir'in imar planları için çağrı!

Mimarlar Odası İzmir Şubesi, 1/25.000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı ile üst ölçekli İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı'nın ortak akıl ile hazırlanması için çağrıda bulundu.

Uşak Defterdarlığı arsa karşılığı inşaat yapım ihalesi 1 Ağustos'ta!

Uşak Defterdarlığı arsa karşılığı inşaat yapım işi ihale ediyor. İhale 1 Ağustos'ta Uşak Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü Makam Odasında yapılacak..

İmar affına Mimarlar Odası'nda tepki!

Türkiye genelinde tapusu olmadan yapılan gecekondular, apartmanlar, kaçak çıkılan katlar için af getirileceği açıklandı. Mimarlar Odası'ndan imar affı konusuna tepki geldi. 

Uşak ulaşım projeleriyle gelişecek!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Uşak Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaretti. Zeybekci, bölgenin hızlı tren, otoyol ve şu an başlayan gelişmelerle Ege ve bu coğrafyanın en hızlı gelişen şehri olacağını söyledi.

Sivas Mimarlar Odası'ndan eski stat arazisine meydan önerisi!

Yeni stadın faaliyete geçmesiyle birlikte TOKİ’ye teslim edilmesi gündeme gelen eski stadın bulunduğu alan ile ilgili Mimarlar Odası’ndan bir öneri geldi.

Mimarlar Odasından Topçu Kışlası açıklaması!

Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu, “Rant ve yağma projelerinin gerçekleştirilmesi için yaşadığımız olağanüstü durum, bir fırsat haline çevrilmek isteniyor” dedi.

Mimarlar Odası'nda Yıldız Sarayı gerilimi! Gözaltılar var!

Beşiktaş Kaymakamlığı, Mimarlar Odası'nın Yıldız Sarayı Dış Karakol Binası’nın boşaltılması için tebligat verdi. Karara direnen Mimarlar Odası yöneticilerinin bulunduğu kişiler gözaltına alındı.

Mimarlar Odası'ndan Sur'daki kamulaştırmaya tepki!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, çok sayıda kültüre ev sahipliği yapmış ve onlarca kültürel değerin olduğu Diyarbakır Sur'da acele kamulaştırma yapılmasına tepki gösterdi.

Eyüp Muhçu: Mimarlar Odası'nın binden fazla davası var!

Peş peşe açtığı davalar ile son olarak, ‘terörist’ olmakla suçlanan Mimarlar Odası şu an itibarıyla 1000’den fazla davanın tarafı. Oda Başkanı Eyüp Muhçu, 15’i odaya kayıtlı olmak üzere onlarca avukatla çalıştıklarını söyledi.

Uşak Mimarlar Odası Başkanı Avni Özgencil imar Haberi

Uşak Mimarlar Odası Başkanı Avni Özgencil imar


Uşak Mimarlar Odası Başkanı Avni Özgencil, yaptığı basın açıklamasıyla kentte imar suçu işlendiğini iddia etti. Kente ve kentlilere karşı imar suçu işleyenlerle yasalar çerçevesinde mücadele edeceklerini aktaran Özgencil, "Uşak halkının gözünün içine bakarak doğrular söylenmemektedir. Seçimlerden sonra oldu bittiye getirilerek ve TOKİ'ye verilerek Uşak'ın değerleri kente değil dışarıya gidecektir" dedi.


"Meydanı yok eder"

Atatürk heykelinin bulunduğu meydanın belediye tarafından otopark olarak kullanılmak istendiğini aktaran Uşak Mimarlar Odası Başkanı Avni Özgencil, "Uşak'ın simgesi haline gelmiş, kentin en önemli noktasında yer alan, Kurtuluş Savaşı'nı anlatan Atatürk heykelinin altına yeraltı otoparkı yapılması bu meydanın yok edilmesidir. Öncelikle mevcut otoparkların rehabilite edilerek yüzde 100 doluluk oranına çıkarılması ve taşıt trafiğinden önce yaya trafiği ile toplu ulaşım düşünülmelidir. Barınma en temel insan hakkıdır. Bu hakkı vereceğiz...