02 / 05 / 2024

Avon, Türkiye'de mağaza açıyor!

Avon, Türkiye'de mağaza açıyor!

Avon Türkiye'de fiziki mağazalar açacak. Doğrudan satış modeliyle çalışan firmanın bu yeni hamlesi bakalım bağımsız satış temsilcilerince nasıl karşılanacak, kendilerine rakip olmasına nasıl tepki verecekler, göreceğiz….



Kozmetik ürünleriyle bilinen Avon, dünyanın en eski markalarından biri. David H. McConnell tarafından kurulan firma, 130 yıldır faaliyet gösteriyor. Doğrudan pazarlama yapan firmanın 70 ülkede 6 milyonun üzerinde bağımsız satış temsilcisi var. Merkezi New York ta bulunan firmanın ürün gamında, Avon Color, ANEW, Skin-So-Soft, Advance Techniques gibi birçok makyaj, parfüm, cilt bakımı, güzellik, moda ve ev ürünü markası bulunuyor. Dünyada başka hiçbir kozmetik firmasının Avon kadar çok sayıda kendi ismini taşıyan ürünü olmadığını belirtelim.

Para Dergisi’nde yer alan habere göre, Avon'da doğal olarak kadınlar temsilcilik yapıyor. Birçok ev kadınının geçim kaynağı olmuş durumda, istihdama ciddi katkısı da var. Türkiye'de uzun yıllardır faaliyet gösteren firma ile ilgili bir bilgi bize ulaşınca gecikmeden aktaralım istedik.

Duyduğumuza göre, Avon Türkiye'de fiziki mağazalar açacakmış. Firma yetkililerinden tam bilgi alamadığımız için bu mağazalar showroom düzeyinde mi kalacak, yoksa zincir mağazaya mı dönüşecek öğrenemedik. Ancak Avon Türkiye'nin bu noktada ciddi bir hazırlık yaptığını belirtelim. Doğrudan satış modeliyle çalışan firmanın bu yeni hamlesi bakalım bağımsız satış temsilcilerince nasıl karşılanacak, kendilerine rakip olmasına nasıl tepki verecekler, göreceğiz...

Avon'dan mağaza açıklaması!
 


Geri Dön