05 / 05 / 2024

Avrasya Tüneli’nden 6 yılda kaç araç geçti? Herkesin merak ettiği o rakam açıklandı!

Avrasya Tüneli’nden 6 yılda kaç araç geçti? Herkesin merak ettiği o rakam açıklandı!

İstanbul’un Avrupa ve Asya yakalarını denizin altından birbirine bağlayan Avrasya Tüneli’nden 6 yılda geçen toplam araç sayısı açıklandı.



Bakan Karaismailoğlu, istihdama yaptığı etkinin 7,7 bin kişi olduğu tünelin ayrıca birçok ödüle de sahip olduğunu hatırlatarak, tünel içindeki teknoloji sayesinde araç hızının sabitlendiğini ve böylelikle trafik verimliliğinin yüzde 8,5 arttığını belirtti.

Karaismailoğlu’nun verdiği bilgilere göre tünel, milli gelire 2, üretime 4,1, ihracata 340,4 vergiye 116,5 milyon dolarlık katkı sağlıyor.

Karaismailoğlu ayrıca, uygulama alanında trafik kazası gerçekleşmediği bilgisini vererek, trafik sıkışıklığının yaklaşık yüzde 53 oranında azaldığına, egzoz gazlarının yüzde 12’ye varan oranda azalmasının sağlandığına dikkat çekti

Avrasya Tüneli’nden 6 yılda kaç araç geçti? Herkesin merak ettiği o rakam açıklandı!

Yapılan açıklamaya göre, tünel sayesinde söz konusu güzergahta yolculuk süresi önemli derecede azalırken, çevre ve gürültü kirliliğinin azalmasına da katkı sağlanmış oluyor.

Tünelin yapımı, emlak piyasasını da hareketlendirmiş, İstanbul’un Avrupa yakasında bulunan Zeytinburnu ile Asya yakasındaki Kadıköy Göztepe’de emlak fiyatları önemli ölçüde artış göstermişti.

Avrasya Tüneli rekor kırdı! İşte günlük geçiş sayısı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön