10 / 05 / 2024

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Mart ayında yüzde 2,4 düştü!

Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Mart ayında yüzde 2,4 düştü!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi Mart ayında yüzde 2,4 düştü. Verilen detaylara göre, inşaat üretimi, Avusturya'da yüzde 10,9, Slovakya'da yüzde 10,3 ve Almanya'da yüzde 4,6 oranında geriledi.



İşte Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından açıklanan ve merakla beklenen Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin bu yılın mart ayına ilişkin mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretim verileri...

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avrupa Birliği (AB) ve Avro Bölgesi'nin 2023 Mart'a ilişkin mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretim verilerini yayımladı.

Açıklanan resmi rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde inşaat üretimi, Mart ayında bu yılın Şubat ayına göre yüzde 2,4 oranında düştü. Yine açıklanan rakamlara inşaat üretimi, 2022 yılının mart ayına göre de yüzde 1,5 geriledi.

Avro Bölgesi nde inşaat üretimi Mart ayında yüzde 2,4 düştü!

Avrupa Birliği'nde inşaat üretimi, Mart ayında önceki aya kıyasla yüzde 1,9, 2022 yılının aynı dönemine göre de yüzde 1,2 düştü.

Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre, Avrupa Birliği ülkeleri arasında     Mart ayında inşaat üretiminde önceki aya göre en fazla artış yüzde 4,1 ile Romanya'da, yüzde 3,2 ile Slovenya'da ve yüzde 1,6 ile Portekiz'de ölçüldü. Yine verilen bilgiye göre, en çok düşüş deyüzde 10,9 ile Avusturya'da, yüzde 10,3 ile Slovakya'da ve yüzde 4,6 ile Almanya'da görüldü.

Ayrıca yine verilen bilgilere göre, yıllık bazda da inşaat üretimi Slovenya'da yüzde 28,3, Romanya'da yüzde 17,7 ve Hollanda'da yüzde 4,2 oranında artış gösterirken, Slovakya'da yüzde 10,3, Macaristan'da yüzde 9,8 ve Çekya'da ise yüzde 6,1 oranında düşüş gösterdi.

Avro Bölgesi'nde enflasyon Nisan ayında yıllık bazda yüzde 7 oldu!

Sert düşüş! Avro Bölgesi'nde sanayi üretimi 4,1 geriledi!

Az önce kırmızı bir kodlu uyarı yapıldı! Elinde dolar, euro, altın ne varsa herkes dikkat


Geri Dön