30 / 04 / 2024

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamaları euro'ya destek oldu!

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamaları euro'ya destek oldu!

Fed'in parasal sıkılaştırma politikasındaki belirsizlik nedeniyle ABD doları kayıpla haftayı tamamlarken, ECB'nin faiz artış sinyalleri sayesinde euro destek buldu. İngiltere Merkez Bankası'nın sıkılaştırma döngüsüne ara vereceği beklentileri, İngiliz poundunun güçlenmesini engelledi.



ABD doları, Fed'in parasal sıkılaştırma politikasının gelecekteki kapsamı konusundaki belirsizlik nedeniyle haftayı kayıpla tamamlamaya hazırlanırken, Euro, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz artışlarına devam edeceğine dair sinyaller ve Christine Lagarde'ın açıklamaları sayesinde destek buldu. 

 Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde ın açıklamaları euro ya destek oldu!

Investing.com'da yer alan habere göre; ECB Başkanı, enflasyonu hedefe döndürmek için faiz artışlarının planların da ötesinde devam etmesi gerekebileceğini söyledi. İngiltere Merkez Bankası'nın sıkılaştırma döngüsüne ara vereceği beklentileri, İngiliz poundunun diğer büyük para birimlerine karşı güçlenmesine engel oldu. Tokyo'da enflasyon Şubat ayında zirve yapmasına rağmen geriledi, ancak hala nispeten yüksek seviyelerde kaldı. Yen, ABD getirilerindeki düşüşten destek alarak, dolar karşısında değer kazandı. Çin'in hizmet faaliyetleri ise dünyanın en büyük ikinci ekonomisinde toparlanmaya işaret etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön