28 / 04 / 2024

Avrupa Merkez Bankası faizi sabit tuttu!

Avrupa Merkez Bankası faizi sabit tuttu!

Haftanın büyük bir heyecanla beklenen faiz kararı Avrupa Merkez Bankası (ECB) tarafından açıklandı. Açıklanan karara göre Avrupa Merkez Bankası, piyasa beklentileri doğrultusunda, faiz oranını değiştirmedi.



Avrupa Merkez Bankası (ECB), faiz oranlarında bir değişikliğe gitmediğini açıkladı. Uzun zamandır faiz oranını sıfır seviyesinde tutan ECB, mart ayında da faiz oranlarında herhangi bir değişiklik yapmadı. 

Avrupa Merkez Bankası (ECB) bankaların merkez bankasında tuttukları mevduat için ödenen faiz oranını gösteren faiz oranını yüzde -0,50, marjinal faiz oranını yüzde 0,25 olarak açıkladı.  

Memurlarnet'te yer alan habere göre; Euro Bölgesinde en son yıllık tüketici fiyatları yüzde 5,8, çekirdek tüketici fiyatları ise yüzde 2,7 olarak açıklandı. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön