19 / 05 / 2024

Avrupa Merkez Bankası’ndan şaşırtan enflasyon itirafı!

Avrupa Merkez Bankası’ndan şaşırtan enflasyon itirafı!

Pandemi ve Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşla birlikte başta artan enerji fiyatları nedeniyle tarihi bir enflasyon sarmalına giren Avrupa Birliği’nden konuyla alakalı ilginç bir itiraf geldi.



ECB enflasyondaki tarihi yükselişi durdurmak amacıyla Temmuz ayından bu yana faiz oranlarını toplam 2,5 puan arttırmış ve uzun vadeli fiyat artışı beklentilerinin yüzde 2'lik hedefin üzerine çıkmaya başlaması nedeniyle önümüzdeki birkaç toplantıda daha da fazla politika sıkılaştırması sözü vermişti.


Habere göre Lagarde, "Ücretlerin muhtemelen beklenenden daha hızlı bir şekilde arttığını biliyoruz. Enflasyonist beklentilerin çıpasızlaşmasına ya da ücretlerin enflasyonist bir etki yaratmasına izin vermemeliyiz” ifadelerini kullandı.

Avrupa Merkez Bankası’ndan şaşırtan enflasyon itirafı!

Açıklamasında, yeni bir politika ipucu vermeyen Lagarde, ancak bankanın enflasyonu mevcut yüzde 10'a yakın oranından yüzde 2'ye düşürmek için "gerekli önlemleri alması" gerektiğini vurguladı.

Avrupa İstatistik Ofisi tarafından yayımlanan Euro Bölgesi'nin kasım ayına ilişkin enflasyon verilerine göre, Avrupa Birliği içerisindeki Euro Bölgesi’nde yıllık enflasyon, kasımda yüzde 10 seviyesinde belirlenmişti.

Verilere göre enflasyon, kasım ayında Letonya'da yüzde 21,7, Estonya ve Litvanya'da yüzde 21,4, Slovakya'da yüzde 15,1, İtalya'da yüzde 12,5, Almanya'da yüzde 11,3, Hollanda'da yüzde 11,2, Avusturya'da yüzde 11,1, Slovenya'da yüzde 10,8, Belçika'da yüzde 10,5, Portekiz'de yüzde 10,3, İrlanda, Yunanistan ve Finlandiya'da yüzde 9, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde yüzde 8,3, Lüksemburg'da yüzde 7,3, Malta'da yüzde 7,2, Fransa'da yüzde 7,1 ve İspanya'da yüzde 6,6 seviyesinde belirlenmişti.

Avrupa borsalarından son dört senenin en kötü performansı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön