02 / 05 / 2024

Avrupa'da doğal gaz fiyatı yüzde 13,5 geriledi!

Avrupa'da doğal gaz fiyatı yüzde 13,5 geriledi!

Avrupa doğalgaz fiyatları, yumuşayan hava koşulları ve birçok ülkede gaz deposu dolumları nedeniyle yüzde 13,5 düştü.



Hollanda merkezli Avrupa'nın en derin sanal doğal gaz ticaret noktası olan TTF'de işlem gören gaz vadeli işlem sözleşme fiyatı, MWh başına 104,75 eurodan bugün açıldı.

Söz konusu fiyat, Cuma günkü kapanış fiyatına kıyasla Türkiye saati ile 14:30'da yüzde 13,5 düşüşle 98,17 euroya geriledi, Haziran'dan beri en düşük seviye.

Fiyat düşüşü, alışılmadık ılıman hava koşullarından ve birçok ülkede yüzde 95 oranındaki gaz deposu dolum seviyesinden kaynaklanıyor ve bu da kış aylarında enerji arzına ilişkin endişeleri hafifletiyor.

Son dakika! Doğal gaz yardımı tarihi açıklandı!

Enerji krizinden en çok etkilenen Almanya'da gaz depolama tesislerinin yüzde 95'in üzerinde kapasite kullanımı ile planlanandan daha hızlı dolduğu belirlendi.

Buna ek olarak, AB ülkelerinin TTF'de doğal gaz tavanı getirme çabaları ve Avrupa'ya sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) sevkiyatının artması ihtimali, kışın gaz kıtlığına ilişkin endişeleri hafifletti.

İşte diğer ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön