15 / 05 / 2024

Avrupa'da gaz fiyatları 17 ayın dibini gördü!

Avrupa'da gaz fiyatları 17 ayın dibini gördü!

Avrupa'da doğal gaz fiyatı, ılıman hava koşulları nedeniyle birçok ülkede gaz depolarının yeniden doldurulması ve daha fazla sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ithalatıyla 17 ayın en düşük seviyelerine geriledi.



Ayrıca gaz fiyatının tam 17 ay sonra 50 avronun altına düşmesi dikkati çekti.

Verilen bilgilere göre, fiyatlarda yaşanan düşüşte, doğal gaz tüketimini nispeten düşük tutan hava şartları ve bu sebeple birçok ülkede gaz depolarının yeniden doldurulması ve daha fazla sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ithalatı da etkili oldu.

Ayrıca, özellikle maliyet sebepleriyle daha az üretim yapan sanayide doğal gazda tasarruf sağlanması da fiyatların düşüşünde de oldukça etkili oldu.

Yine verilen detaylara göre diğer bir yandan, TTF'de işlem gören vadeli kontratların fiyatı uzun süre 20 avro seviyesinden sonra 26 Ağustos 2022 tarihinde 348,8 avroya kadar çıkmıştı. Bu da Rus gazına olan yüksek bağımlılıkla Avrupa’da bir enerji krizine neden olmuştu.

Bu arada, Avrupa'nın sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ithalatı, geçen sene önceki seneye göre yüzde 60 arttı.

Shell tarafından hazırlanan LNG Görünümü 2023 raporuna göre, İngiltere'nin de dahil edildiği Avrupa ülkeleri, geçen sene 121 milyon ton LNG ithal etti.

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan analistler, kış sezonu sona ermeden uzun süreli bir soğuk hava dalgası olması halinde ya da arz kesintileri yaşanması durumunda Avrupa'da doğal gazın fiyatının yeniden yükselebileceğine işaret etti.

Altın almak için bekleyenler elinizi çabuk tutun! Altının piri İslam Memiş'ten yeni açıklama geldi! Bunu yapan yanar

Aile Bakanlığı peş peşe açıkladı! Hesaplara tam tamına 4 bin 336 lira yatırılacak! Bu paraları almayı sakın unutmayın!

Konut fiyatlarındaki artış 600 bin TL'ye kadar ulaştı! Fahiş fiyat deprem de dinlemedi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön