29 / 04 / 2024

Konut fiyatlarındaki artış 600 bin TL'ye kadar ulaştı! Fahiş fiyat deprem de dinlemedi!

Konut fiyatlarındaki artış 600 bin TL'ye kadar ulaştı! Fahiş fiyat deprem de dinlemedi!

Deprem felaketi öncesinde de zaten kritik seviyede olan barınma sorunu, bölgeden farklı illere ilişkin taşınma hareketinin ardından yeniden fahiş fiyatlarla yeniden gündem oldu. Konut fiyatlarındaki artış 600 bin TL'ye kadar ulaştı! Fahiş fiyat deprem de dinlemedi!



Deprem felaketiyle sarsılan Türkiye’de bir tarafta eşsiz bir dayanışma örneği yaşanırken, diğer taraftan ise fırsatçılar peş peşe ortaya çıkıyor. Deprem felaketi öncesinde de zaten kritik seviyede olan barınma sorunu, bölgeden farklı illere ilişkin taşınma hareketinin ardından yeniden fahiş fiyatlarla yeniden gündem oldu.  

AFAD tarafından dün gerçekleştirilen açıklamada 216 bin 347 afetzedenin bölgeden diğer şehirlere tahliye edildiğini duyurdu. Ayrıca depremzedeler kendi imkanlarıyla da diğer şehirlere göç ediyor. Bu hareketi cuma gününden bu yana izleyen fırsatçılar,  konut kira ve satış fiyatlarına fahiş zamlar uyguluyor. 

Konut fiyatlarındaki artış 600 bin TL ye kadar ulaştı! Fahiş fiyat deprem de dinlemedi!

Yasa çıktı fakat yetkisiz emlakçılar halen internet sitelerinde piyasayı domine ediyor ve buna bir de fırsatçı konut sahipleri ekleniyor. Bunların ardından deprem felaketinin ardından birçok ilde kiralık ev fiyatlarında yüzde 50’yi geçen, satılık evlerde ise 50 bin TL'den 600 bin TL'ye kadar ulaşan artışlar yaşandı. 

İşte ayrıntılar..


Geri Dön