28 / 04 / 2024

Avrupakent GYO yatırımcı ile buluşuyor! 13 -14- 15 Aralık'ta talep toplayacak!

Avrupakent GYO yatırımcı ile buluşuyor! 13 -14- 15 Aralık'ta talep toplayacak!

Avrupakent GYO halka açılıyor. Merakla beklenen halka arz için 13-14-15 Aralık tarihlerinde, Ak Yatırım liderliğinde oluşturulan konsorsiyum tarafından talep toplanacak.



Düzenli kira getirili ve yüzde 99’un üzerinde doluluk oranına sahip portföyü bulunan Avrupakent GYO, Ak Yatırım liderliğinde toplam 42 aracı kuruluştan oluşan konsorsiyum aracılığıyla pay başına 55,08 Türk Lirası sabit fiyatla 13 -14- 15 Aralık tarihlerinde  talep toplayacak. 

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre 65 milyon TL nominal değerli payların sermaye artırımı ile beraber 35 milyon TL nominal değerli payların ortak satışı şeklindeki halka arz edilecek payların toplam nominal değeri 100 milyon TL, halka arz büyüklüğü de yaklaşık olarak 5,5 milyar TL şeklinde olacak. 

Paylaşılan bilgilere göre halka arz edilecek payların yüzde 78,5'lik kısmının yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 1,5’lik kısmının grup çalışanlarına, yüzde 20’lik kısmının yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsis edilmesi planlanıyor.

Avrupakent GYO yatırımcı ile buluşuyor! 13 -14- 15 Aralık ta talep toplayacak!

DAĞITILABİLİR KARIN YÜZDE 50'SİNİ TEMETTÜ OLARAK DAĞITACAĞIZ

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Artaş Holding olarak gayrimenkul, perakende, turizm ve sanayi sektörlerinde yaklaşık yarım yüzyıllık bir geçmişe sahip olduklarını anımsatan Artaş Holding ve Avrupakent GYO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, “Yolculuğumuzu, bulunduğumuz her sektörde lider, en karlı ve her zaman yatırımcısına en çok kazandıran şirket olma kararlılığıyla sürdürüyoruz. Köklü geçmişimizden almış olduğumuz güçle, Avrupakent GYO markamızla da 2010'da ülkemizde farklı bir GYO olmak için yola çıktık. Projelerimiz her zaman, yükseldikleri bölgelere değer kazandırmış olan imza işler oldu. Bugün Avrupakent GYO yaklaşık olarak 20 milyar TL değerinde portföye sahip, 2022 yılında 2,4 milyar lira, 2023'ün ilk yarısında 1 milyar liranın üzerinde ciro üreten bir şirket. Avrupakent GYO’nun hiçbir finansal borcu bulunmuyor. Esas sözleşmemizde dağıtılabilir karımızın yüzde 50'sini her sene temettü olarak dağıtmayı taahhüt ediyoruz. Avrupakent GYO olarak, her geçen gün büyütmekte olduğumuz portföyümüz ile yatırımcılarımıza dağıtacağımız temettü miktarını da artırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Açıklamasında şirketin yüzde 99’un üzerinde doluluk oranlarına sahip Forum Trabzon, ArenaPark ve ArmoniPark AVM, toplam 638 yatak kapasiteli TEM Radisson Residences ve Mövenpick Living Çamlıvadi, Artaş İnşaat kalitesiyle hayata geçen projelerin ticari alanları ile çeşitlendirilmiş geniş bir portföye sahip olduğunu dile getiren Süleyman Çetinsaya, şirketin portföyünde aynı zamanda konut ve ticari ünite olarak Avrupa Konutları Çamlıvadi, Şişli projesi, Feza Park Villaları ve Demir Life projesinin de bulunduğunu söyledi.

Avrupakent GYO yatırımcı ile buluşuyor! 13 -14- 15 Aralık ta talep toplayacak!

NET SATIŞLAR VE NET KARLILIK KATLANARAK ARTIYOR

Açıklamasında Avrupakent GYO’nun gelirlerinin başlıca konut ve ofis satış gelirleri, alışveriş merkezi kira gelirleri, ortak alan gelirleri ve otel gelirlerinden oluştuğunu kaydeden Süleyman Çetinsaya, şunları dile getirdi: “Şirketimizin net satışları; 2022 yılında bir önceki seneye göre yüzde 1.332'lik bir artış göstererek 2,4 milyar liraya ulaştı. Net satışlar, 30 Haziran 2023 tarihinde sona eren 6 aylık ara dönemde bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 372,6'lık bir artış ile 1,1 milyar TL’ye yükseldi. Net karımız 2022 yılında yine bir önceki seneye göre yaklaşık olarak 7 kat artarak 7,4 milyar TL’ye ulaştı. 30 Haziran 2023 tarihinde sona eren 6 aylık ara dönemde ise bir önceki aynı döneme oranla yüzde 18,6'lık artış ile 3,5 milyar TL şeklinde oldu.”

Açıklamasında söz konusu halka arz ile Avrupakent GYO’nun kurumsallığının daha da güçlendirilmesini istediklerini dile getiren Süleyman Çetinsaya, temel hedeflerini de şu şekilde sıraladı: “Sürdürülebilir büyümemize katkı sağlarken, yeni fon girişinin sağlanmasıyla finansman imkanlarını çeşitlendireceğiz. Ayrıca şirketimize değer katacak olan yatırımların fonlanmasını hedefliyoruz. Bunlarla beraber şeffaf ve hesap verilebilir bir yönetim, daima benimsemiş olduğumuz ilkelerimizdendi. Halka arz sonrasında da bu ilkeye bağlılığımızın daha da kuvvetleneceğine inanıyorum.”


YATIRIMCILARIN DA ORTAK OLACAĞI KARLILIĞI İLERİYE TAŞIMAYI HEDEFLEİYORUZ

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Avrupakent GYO’nun portföyüne değer katacak tüm potansiyelleri her zaman değerlendirdiklerine değinen Süleymnan Çetinsaya, “Halka arzdan elde edeceğimiz gelirlerin yüzde 20’lik bölümünü Şişli Projesi’nin finansmanında, yüzde 80’lik bölümünü de yatırım finansmanında kullanmayı hedefliyoruz. Türkiye'nin dört bir tarafında, geleceğine inandığımız, konut inşaatına yönelik arsa alımı, ticari nitelikli kira getirisine sahip dükkan ve alışveriş merkezi yatırımı, kiraya verilebilecek nitelikte otel ve turizm binaları başta olmak üzere kiralanabilir ticari ünite ve turizm yatırımlarının finansmanında değerlendireceğiz. Şişli projesi kapsamında ise 17 adedi dükkan ve 102 adedi konut olacak şekilde toplam 119 adet bağımsız birim Artaş İnşaat tarafından inşa edilecek. Şişli projesi ve yeni yatırımlarımızla beraber büyümemizi ivmelendirmeyi planlıyoruz. Böylelikle yatırımcıların da ortak olacağı karlılığımızı daha da ileriye taşımayı hedefliyoruz” diye konuştu.
 

Borsacılar Avrupakent GYO'daki yüzde 10'luk iskontoyu az buldu!

Avrupakent GYO karın yüzde 50'sini dağıtacağına esas sözleşmede resmen yer verdi!

Avrupakent GYO halka arzı nasıl değerlendirilmeli?


Geri Dön