08 / 05 / 2024

Avrupalılar kış için ülkeleri terk ediyor! Türkiye ilk tercihleri olacak!

Avrupalılar kış için ülkeleri terk ediyor! Türkiye ilk tercihleri olacak!

Rusya ve Avrupa arasında yaşanan kriz nedeniyle artan enerji fiyatları Avrupalıları kış turizmine itiyor… Türkiye’nin Avrupalılar için ilk tercih olması bekleniyor.



İNGİLİZLER TÜRKİYE DİYECEK

Almanya’dan sonra rotalarını kış için Türkiye’ye çevirecek bir başka ülke de İngiltere olabilir.

BBC Türkçe’ye konuşan Tideway Investment şirketinden finansal planlamacı Sam Ratnage, İngiltere’de artan enflasyon ve enerji fiyatları nedeniyle Türkiye’nin bu kış İngilizler için daha cazip olacağını söyledi.

KIŞ TURİZMİNE KARŞI SOMUT DELİL YOK

Kışın Türkiye’ye gelebilecek turist sayısında nasıl bir yükseliş olabileceğine dair ise farklı görüşler var.

Gazeteci Fehmi Köfteoğlu, kış turizmi için ülkeye gelebilecek turist sayısının 400 bini aşmayacağını iddia etti.

BBC Türkçe’nin görüştüğü Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) kaynakları ise sektör temsilcilerinin elinde şuan için kış dönemindeki rezervasyonlara dair somut veriler olmadığını, bu durumun bir netlik kazanması için biraz daha süre geçmesi gerektiğini belirtti.

Alman Seyahat Acentaları Birliği (DRV) yetkilileri ise BBC Türkçe’ye yaptığı açıklamada, birçok Alman tur operatörünün önümüzdeki kış sezonu için programlarında daha uzun kalış süreli tatiller sunduğunu, ancak rezervasyonlarla ilgili ellerinde henüz  kesin bir bilgi olmadığını söyledi.

Avrupalılar kış için ülkeleri terk ediyor! Türkiye ilk tercihleri olacak!

KIŞIN UCUZ TATİL YENİ DEĞİL

Akıllarda oluşan soru işaretini BBC Türkçe’ye yorumlayan, Turizm gazetesinin editörü Fehmi Köfteoğlu, kış aylarında öncelikle yabancılara yönelik ucuz tatil anlayışının yeni bir durum olmadığına dikkat çekti.

Altın bugün ne kadar? 6 Eylül 2022 gram altın kaç TL? İşte altındaki son durum

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 6 Eylül Salı 22 ayar bilezik kaç TL?

Dolar bugün ne kadar? 6 Eylül 2022 dolar kaç TL? İşte dolarda son durum!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön