18 / 05 / 2024

Ay sonu fatura krizine son! Yöntem aslında çok basitmiş! Duyunca inanamayacaksınız!

Ay sonu fatura krizine son! Yöntem aslında çok basitmiş! Duyunca inanamayacaksınız!

Faturalar ay sonu geldiğinde bir bir gelmeye başlar. Faturaları basit yöntemler ile yarıya düşürmek mümkündür. İşte Elektrik faturasını düşürebilmek için uygulanacak pratik taktikler!



Ay içinde vatandaşların bütçesini zorlayan fatura ödemeleri uzmanların önerdiği birtakım şaşırtıcı taktikler ile bir anda yarı düşürülebiliyor. Kimisinin bildiği ancak çoğu insanın üzerinde durmadığı tasarruf yöntemleri bilinmeyen teknikler ile denendiğinde ay sonundaki fark gözle görülür şekilde faturaya yansıyacaktır. Elektrik faturasını yarıya düşürebilmek için uygulanacak basit ve pratik taktikler herkesin evde deneyebileceği işlemleri içerir.

BUZDOLABINDA DERECEYİ DÜŞÜRÜN!

Günlük hayatta sıklıkla kullanılan fark edilmeden enerji harcamasını hızlandırdığı buzdolapları için koruyucu önlemler almak gerekiyor. Özellikle sürekli aç, kapa yapılan buzdolapları enerji tasarrufunun önüne geçirilebilir. Buzdolabı ve derin dondurucu ayarını daha kısık seviyeye getirdiğiniz anda koruma etkisini sürdüren yüzde 25’e kadar tasarruf elde edebilmek mümkün oluyor. Klasik derecesinden yaklaşık 10 derece düşürüldüğü anda buradaki fark hissedilebilir.

Garip gelebilecek bir başka tasarruf yöntemi ev içinde panjurlar özellikle kış aylarında yarım bırakılan panjurlardan dışarıya sızan ısı kontrollü bir şekilde ev içi ısıyı yönetebilmeyi zor hale getiriyor. Panjurların yansıtıcı etkisi içerinin daha iyi ısıtılmasında kullanılabilir iç kısımlarındaki sıcaklık bilhassa yatay panjurlarda ev içerisine ısı kolaylıkla hapsedilir.

ELEKTRİKLİ CİHAZLARDA O DETAYA DİKKAT!

Kurutma makinesinde kolaylık ve tasarruf sağlanabilmesi için düzenli olacak şekilde makinenin temizliğini yapmakta fayda var. Cihaz içerisinde kir ve toz öbeği biriktiğinde yüzde 75 daha fazla enerji harcadığı da gözden kaçmamalıdır. Alınabilecek diğer önlemler arasında şu hususlara da dikkat edebilirsiniz;

  • Yemek pişirirken tencerenin kapağını kapatmaya dikkat edin,
  • Yemek buharı ve ısısı ile pişmesine fırsat sağlayarak ocağı daha az kullanmaya özen gösterebilirsiniz,
  • Elektronik cihazları çoklu prizler ile kullanabilirsiniz,
  • Fırın kapağını her zaman için kapalı tutmaya çalışın,
  • Duş başlıklarındaki düşük akış hızından faydalanmak.

İkinci el otomobil piyasasında kan donduran oyun! Rakamlar sadece göstermelik!

EYT hesapları sürüyor! Bunu yapanların maaşı yüzde 20 artış gösteriyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön