02 / 05 / 2024

Ayakkabı ihracatında rekor! Global markalar Türkiye’de üretime geçiyor!

Ayakkabı ihracatında rekor! Global markalar Türkiye’de üretime geçiyor!

Ayakkabıda ihracat miktarı geçen yıla göre yüzde 20 artış gösterdi. Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Berke İçten, sektörün 70 ülkeye ihracat yaptığını bildirdi.



 

Antalya'da gerçekleştirilen “14. Eksposhoes Ayakkabı Saraciye ve Moda Fuarı”nda önemli açıklamalarda bulunan Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Berke İçten, Türkiye’de gerçekleşen 550 milyon çiftlik üretim miktarının 340 milyon çiftinin ihraç edildiği bilgisini verdi.

2022 yılını 1,2 milyar dolarlık ihracat rakamıyla tamamladıklarını bildiren İçten, “2023 yılında da yola artışla devam ettiklerini kaydetti. Bu yılın ilk 3 aylık döneminde 2022’nin aynı dönemine göre ihracat miktarında yüzde 20 oranında artış meydana geldiğini vurgulayan Berke İçten, "2023 yılı ilk çeyreğinde 392 milyon dolarlık ihracat miktarını yakalamış durumdayız. Geçmiş yıllarla kıyaslandığında bir rekora doğru gidiyoruz.  Bu artış inşallah devam ederse 2023’ü 1,4 milyar dolarlık bir düzeyde kapatacağımızı tahmin ediyoruz” dedi.

 Ayakkabı ihracatında rekor! Global markalar Türkiye’de üretime geçiyor!

Yurt içinde yapılan ve yurt dışındaki fuarların ihracata dikkate değer katkılarda bulunduğunu anlatan  İçten, bu nedenle de ihracattaki artış için üretici firmaları yurt dışından alıcı şirketlerle buluşturmak için çalıştıklarını kaydetti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön