06 / 05 / 2024

Ayçiçek yağı fiyatları yine zamlandı! Çok şaşıracaksınız! 5 litrelik yağ...

Ayçiçek yağı fiyatları yine zamlandı! Çok şaşıracaksınız! 5 litrelik yağ...

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ayçiçek yağı fiyatları yeniden zamlandı. İşte 2022 yılı yağ fiyatları...



Hasat döneminden sonra ülkemizin ürettiği hammaddenin sonlarına yaklaşıldığını dile getiren Tahir Büyükhelvacıgil, “Her yıl olduğu gibi, yeni hasat dönemine kadar ülkemizin ihtiyacını bundan sonraki dönemde ithalatla karşılayacağız” şeklinde konuştu.

Ayçiçek yağı fiyatları yine zamlandı! Çok şaşıracaksınız! 5 litrelik yağ...

Tahir Büyükhelvacıgil, tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiden dolayı Türkiye’de ve dünyada bitkisel yağ piyasalarının çok sıkıntılı geçtiğini dile getirdi. Tahir Büyükhelvacıgil, konuyla ilgili olarak şöyle konuştu:  “Ayçiçeği üretim rekoltemiz 1,7 milyon ton civarında gerçekleşti. Üreticinin de, sanayicinin de yüzünü güldüren bu rekolte, yıllık ihtiyacımız olan 2,5-3 milyon ton hedefine ulaşmada çok önemli bir gelişme. En çok ithalat gerçekleştirdiğimiz Karadeniz Bölgesi’nde de üretim geçtiğimiz yıl rekor kırdı. Sadece Ukrayna ve Rusya’da toplam üretim 35 milyon ton civarında gerçekleşti. Ancak bütün bunlar yağ fiyatlarının düşmesine yetmemiş görünüyor.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön