02 / 05 / 2024

Milyarderler özel jetlerini satışa çıkardı! Peki neden? Sebebine çok şaşıracaksınız!

Milyarderler özel jetlerini satışa çıkardı! Peki neden? Sebebine çok şaşıracaksınız!

Dünyanın en zengin ikinci insanı Bernard Arnault da özel jetini sattı. Peki neden? Sebebini duyunca çok şaşıracaksınız....



Milyarderler genel olarak insanların arasına karışmaktan kaçınıyor. Bu sebeple de bir çoğu özel jet kullanıyor. Fakat bu jetler çevreye oldukça zarar veriyor. Bu sebeple de çevreciler, özel jetlere karşı geliyor. Ama onları pek kaale alan da yok gibi. Çevreye verilen zararlara aldırış etmeyen çoğu zengin jet kullanmaya devam ediyor.

Son olarak bir grup çevreci,  zenginlerin özel uçak kullanımlarını takip ederek bunların yaptıkları yolculuklara dair verileri Twitter üzerinden paylaşmaya başladı. Bu sayede dünyanın en zenginlerinin özel jetlerini ne kadar kullandıkları ve çevreye ne kadar zarar verdikleri de daha net ortaya koyulmuş oldu. 

Twitter'da ifşa edilen isimlerden birisi de Bernard Arnault olmuştu.  Louis Vuitton gibi pahalı markaları bünyesinde barındıran LVMH’nin CEO’su Bernard Arnault, Bloomberg’in 'Milyarderler Endeksi’ listesinde dünyanın en zengin ikinci adamı olarak görülüyor. 133 milyar dolar ile ve Amazon’un kurucusu Jeff Bezos‘u geride bırakan Arnault'un da özel jetleri sık kullanması Twitter'da eleştirisi konusu oldu. 

Fakat bir süredir,  Bernard Arnault'a ait uçağın verilerine ulaşılamamaya başlandı. Bu kez de Twitter'da uçaktan haber alınamadığına dair paylaşımlar yapıldı. Arnault yaptığı bir açıklama ile durumu izah etti.  Bernard Arnault, bir uçağı olduğunu doğruladı ama bunu sattığını söyledi. Fakat bu durumun çevreci bir tavırdan yapmadığı da ortaya çıktı. Çünkü özel jet kullanmaya devam ettiğini belirten Arnault, artık kiralık uçak kullandığını ve bu sayede kimsenin onu takip edemeyeğini söyledi.

Arnault ayrıca şirket jetlerinin konumunun bilinmesinin rakiplerine avantaj sağlayabileceğini söyledi ve özel jetleri sadece iş için kullandığını ifade etti. Fakat yine de özel uçakların havaya yaydığı korbondioksit miktarı hiç de küçümsenecek bir düzeyde değil.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön