02 / 05 / 2024

Ayçiçek yağı satışlarına yasak geldi! 1 Nisan'dan itibaren artık yenisi gelmeyecek

Ayçiçek yağı satışlarına yasak geldi! 1 Nisan'dan itibaren artık yenisi gelmeyecek

Ayçiçek yağındaki fiyat artışları ve ayçiçek yağına talebin artması nedeniyle piyasada stok sorunları yaşanmaya başlamıştı. Türkiye'de yetkililer 'yağda sorun yok' dese de vatandaş market raflarına hücum etti. Ayçiçek yağıyla ilgili gelen son haber yine endişe yarattı.



Ayçiçek yağında oluşan stok krizi ve yağ kuyrukları nedeniyle geçtiğimiz günlerde CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'nin ayçiçeği yağı ile ilgili açıklamasını eleştirmişti. Özkoç, Nebati'nin "Ayçiçek yağıyla ilgili kuyruklar ya da yokmuş gibi hareket etmeyi sevk edenler, 'Yağ stoku bitmiştir, gidip alın.' diye yönlendirenler, bu ülkeye sadece ve sadece ihanet ediyorlar" sözlerine ilişkin, sosyal medya hesabı üzerinden şu açıklamayı yapmıştı:

“VATANDAŞ FİYAT ARTACAĞI İÇİN AYÇİÇEK YAĞI ALDI”

"Vatandaş yağ bulamayacağı için değil fiyat artacağı için ayçiçek yağı aldı. Hikaye anlatmayın Sn. Bakan, yağ fiyatları saatten saate artar hale geldi. Düşürmek için bir politikanız var mı?"

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön