02 / 05 / 2024

Ayçiçek yağı satışlarına yasak geldi! 1 Nisan'dan itibaren artık yenisi gelmeyecek

Ayçiçek yağı satışlarına yasak geldi! 1 Nisan'dan itibaren artık yenisi gelmeyecek

Ayçiçek yağındaki fiyat artışları ve ayçiçek yağına talebin artması nedeniyle piyasada stok sorunları yaşanmaya başlamıştı. Türkiye'de yetkililer 'yağda sorun yok' dese de vatandaş market raflarına hücum etti. Ayçiçek yağıyla ilgili gelen son haber yine endişe yarattı.



RUSYA'DAN AYÇİÇEK YAĞIYLA İLGİLİ KÖTÜ HABER

Dünyanın en büyük ayçiçek yağı üreticisi ve ithalatçısı konumundaki Rusya, Ukrayna savaşı nedeniyle iç pazarda artan talep nedeniyle ayçiçek yağı satışlarına yasak getirdiğini duyurdu. Rusya'nın ayçiçek satış yasağı 1 Nisan'dan itibaren geçerli olacak. Rusya Tarım Bakanlığından yapılan açıklamada, ayçiçeği yağı ve ayçiçeği çekirdeğine yönelik küresel talebin arttığına dikkat çekildi. Bu nedenle, Rus ürünlerine yönelik de talebin arttığı ifade edilerek, "İç piyasada istikrarı korumak için 15 Nisan'dan itibaren 31 Ağustos'a kadar ayçiçeği yağı ihracatına geçici olarak kota getirilmiştir. Kota miktarı 1,5 milyon ton olarak belirlenmiştir." bilgisine yer verildi. Açıklamada, 1 Nisan'dan itibaren de ayçiçeği çekirdeği ve kanola ihracatının geçici olarak yasaklandığı belirtildi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön