29 / 04 / 2024

Ayçiçek yağı şeker un et süt makarna pirinç bulgura devlet desteği mi geliyor? 20 üründe sabit fiyat iddiası

Ayçiçek yağı şeker un et süt makarna pirinç bulgura devlet desteği mi geliyor? 20 üründe sabit fiyat iddiası

Son 3 aylık dönemde zaman zaman vatandaşın almakta zorlandığı kimi zaman raflarda tükenen kimi zaman vatandaşın dükkan önünde kuyruğa girdiği ürünlere devlet desteği mi geliyor. Gündeme gelen son iddia hayata geçerse bu sorunun cevabı 'Evet' İşte detaylar...



Türkiye'de 2021 yılının son aylarında artışa geçen döviz kurunun etkisiyle piyasalarda artan fiyatlar özellikle vatandaşın temel tüketim ürünlerinin etiketlerinde yazan rakamların tavan yapmasına neden oldu. Hükümet artan gıda fiyatlarını frenlemek için KDV oranlarında indirime giderek oranları yüzde 18'den yüzde 8'e düşürdü. Bu uygulamayla; tüketicilerin temel ihtiyaç maddelerinden olan sabun, şampuan, deterjan, dezenfektan, ıslak mendil, tuvalet kağıdı, kağıt havlu, kağıt mendil, peçete ile bebek ve yetişkin bezleri, hijyenik ped gibi ürünlerin satış fiyatları düşürüldü. 

MARKETLERLE SABİT FİYAT GÖRÜŞMESİ

Gündeme gelen son iddia ise, son dönemde vatandaşın almak için yoğun talep gösterdiği ayçiçek yağı, şeker, un, kırmızı et, süt, makarna, pirinç, bulgur gibi ürünlerde sabit fiyat uygulamasına geçilebileceği. Uygulama hayata geçerse market rafında 20 liraya satılan bir ürünün 8 lirasını devlet ödeyecek. Bu konudaki fikrin uygulamaya geçirilmesi için zincir marketlerle görüşüleceği ve nihai kararın verileceği öğrenildi. 

 

 Ayçiçek yağı şeker un et süt makarna pirinç bulgura devlet desteği mi geliyor? 20 üründe sabit fiyat iddiası


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön