15 / 05 / 2024

Ayçiçek yağı şeker un et süt makarna pirinç bulgura devlet desteği mi geliyor? 20 üründe sabit fiyat iddiası

Ayçiçek yağı şeker un et süt makarna pirinç bulgura devlet desteği mi geliyor? 20 üründe sabit fiyat iddiası

Son 3 aylık dönemde zaman zaman vatandaşın almakta zorlandığı kimi zaman raflarda tükenen kimi zaman vatandaşın dükkan önünde kuyruğa girdiği ürünlere devlet desteği mi geliyor. Gündeme gelen son iddia hayata geçerse bu sorunun cevabı 'Evet' İşte detaylar...



NARH SİSTEMİ NEDİR?

Narh, Osmanlı devletinde bir mal ya da hizmet için yetkililer tarafından belirlenen fiyatlardır. Yiyecek ve diğer tüketim malları için konulan sınırlandırma, sabit fiyat tesbit etme, fiyat sınırı ve kontrol altında tutma anlamlarına gelir. Narh kelimesi, devletin piyasada bulunan eşyaya fiyat koyması şeklinde de tanımlanabilir. Bu sayede ürünlerin azami satış fiyatını belirlenir.

 Narh, sözlük anlamı ile, kanunun yetkili kıldığı resmî makamlar tarafından, bazı malların, özellikle de ihtiyaç ve tüketim maddelerinin uyulması kanun gereği mecburi olan ve satış fiyatları için tespit edilen azami sınırdır. Narh koymak, ihtiyaç maddeleri için azami ve sabit bir fiyat tespit edilir.

https://emlakkulisi.com.tr/aycicek-yagi-satislarina-yasak-geldi-1-nisandan-itibaren-artik-yenisi-gelmeyecek/700060

https://emlakkulisi.com.tr/ibbden-vatandasa-aycicek-yagi-destegi-basvurular-nereye-nasil-yapilacak/699595

https://emlakkulisi.com.tr/aycicek-yagina-carsamba-indirimi-iste-tmo-a101-migros-carrefoursa-sok-6-nisan-2022-fiyat-listesi/700577

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön