29 / 04 / 2024

Ayçiçek yağında büyük vurgun! Fiyatı 167 TL'den 336 TL'ye çıkardılar!

Ayçiçek yağında büyük vurgun! Fiyatı 167 TL'den 336 TL'ye çıkardılar!

Ayçiçek fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmeler duyanları hayrete düşürüyor. Ayçiçek fiyatlarında büyük vurgun! Fiyatı 167 TL'den 336 TL'ye çıkardılar...



Ayçiçek fiyatlarında gerçekleşen spekülatif hareketler son günlerde dikkat çekiyor. Ayçiçek yağında fahiş fiyat vurgun gündeme bomba gibi düştü. Marketlerde ayçiçek yağı fiyatları farklılık gösteriyor. Bir markette aynı ayçiçek yağı 167 Türk Lirası, diğerinde 336 Türk Lirası'na satılıyor. Ziraat Mühendisi Ömer Demir konuyla ilgili çarpıcı bir veri ortaya koydu. Gıda ürünlerinin vatandaşın hassas noktası olduğunu söyleyen Demir, "Senaryo aynı, vatandaşı soymak." diye belirtti.

Milliyet'in haberine göre, Bir markette aynı ayçiçek yağı 167 Türk Lirası, diğerinde 336 Türk Lirası'na satılıyor. 

Konuyu değerlendiren Demir, senaryonun aynı olduğunu ve vatandaşı soyarak çiftçiyi üretimden vazgeçirmenin amaçlandığına dikkat çekerek, "Tüketiciyi canından bezdirip sokağa dökmek, adına ne derseniz deyin bir ürün düşüşün ki gramajı aynı, firması aynı üreten aynı, fiyatı farklı. Tarımda topyekün yeniden bir planlama yapamazsak marketler gelecek zamanda ülkenin bütün gıdasını eline geçirecek" dedi.

 Ayçiçek yağında büyük vurgun! Fiyatı 167 TL den 336 TL ye çıkardılar!

TÜRKİYE'DE AYÇİÇEK YAĞI SORUNU YOK

Bunun sonun bizim için iyi olmayacağına vurgu yapan Demir, "Bir market indirim yapıyor. O indirimi millet almaya giderken biri çıkıyor diyor ki ‘ayçiçek yağında sorun var’ Türkiye'de şu anda ayçiçek yağı sorunu yok. Ayçiçek yağının fiyatını artıracak herhangi bir sebep de yok. Tarımı yeniden planlamak lazım" diye belirtti.

Şu anda tarımın paydaşlarının maalesef düzene ayak uydurduklarını söyleyen Demir, "Köylüyü düşünen yok. Devlet zaman zaman destek veriyor, çalışmalar yapıyor" diye ifade etti.

DEMİR: ‘KASADA AYRI, FİŞTE FİYAT AYRI’

Birçok üründe bu durumun yaşandığını ifade eden Demir, " Kasada gidiyorsunuz fiyat ayrı, fişteki fiyat ayrı. Bu milletin indirime ihtiyacı var" diye altını çizerek, "Bu yıl ayçiçek yağında Trakya’da bir azalma oldu, bu iklim değişikliğinden dolayı oldu. Burada köylü çiftçi desteklenmeli ki insanlar bir sonraki sene de ayçiçek yağı ekebilsin" diye belirtti.

TÜKETİCİLER NE YAPMALI?

Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu fırsatçılar konusunda Tüketicilerin dikkatli olması gerektiğine dikkat çekerek, "Fahiş fiyat yapan yerlerden uzak durmalıdır. Fahiş fiyat artışlarını da Ticaret Bakanlığı bünyesindeki Haksız Fiyat Artışı Değerlendirme Kurulu’na iletmelidirler.” diye belirtti.

Melisa Konakları'nda teslimler Kasım'da!

Karayolları bu ilde konut imarlı 4 arsa satılacak! 

İstanbul'da en ucuz, en pahalı ev nerede? İşte ilçe ilçe rakamlar...


Geri Dön