02 / 05 / 2024

Ayder'de salıncaklar kaldırıldı!

Ayder'de salıncaklar kaldırıldı!

Rize Çamlıhemşin'e bağlı ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası'ndaki salıncaklar, yapılan tebligatların ardından söküldü...



Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün yıkım ihalesinin ardından 25 salıncak ile kaçak ve ruhsatsız yapılarla ilgili Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü ve İl Özel İdaresi tarafından çalışma başlatıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; tebligatların yapı ve salıncak sahiplerine bildirilmesinin ardından 12 vatandaş salıncaklarını kendisi kaldırırken jandarma ekipleri diğer salıncaklar için sabah saatlerinde tedbir aldı. Alınan tedbirlerin ardından 13 salıncak yıkım ekibi tarafından kaldırıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri salıncaklar nedeniyle zarar gören alanda çimleme yaptı. Salıncakların dışında alanda bulunan masa, sandalye ve 2 seyyar büfe kaldırıldı.

Ayder de salıncaklar kaldırıldı!

Çamlıhemşin Kaymakam Vekili Bayram Sağır yıkım çalışmalarını yerinde takip etti. Sağır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son Rize gezisinde Ayder'in eski güzel günlerine kavuşabilmesi adına salıncakların kaldırılması talimatı verdiğini anımsattı.

Ayder'in fotoğraflardaki gibi yeniden şekillenmesi için çalışma yürüttüklerini söyleyen Sağır, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın bu yönde çalışması ve valiliğimiz koordinatörlüğünde sabah itibarıyla çalışmalara başladık. Vatandaşlarımıza tebligat yapılmıştı. Dün bazı vatandaşlarımız kendileri söktü. Henüz kendisi sökmeyen vatandaşlarımızın salıncaklarını Çevre Şehircilik ve İl Özel idare ekipleri ile yıkımına başlamış olduk." dedi.


Geri Dön